edgecam 2017 R2


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 157
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

edgecam 2017 R2

#1

Post napisał: elipsesmi » 17 paź 2019, 17:33

Witam chciałbym zapytać jak zaślepić kieszeń przelotową oraz otwór w edgecam 2017 R2 ?? nie widzę ikonki zaślep stl ??




capt.d.
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 318
Rejestracja: 25 lut 2016, 19:23
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: edgecam 2017 R2

#2

Post napisał: capt.d. » 17 paź 2019, 19:01

Aloha

Nie ma takiej opcji, trzeba utworzyć powierzchnię.

Pozdrawiam.


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 157
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

Re: edgecam 2017 R2

#3

Post napisał: elipsesmi » 17 paź 2019, 19:17

a jak utworzyć taką powierzchnię ? Bo wybieram powierzchnię "zamkniętą liniową" Klikam poszczególne krawędzie kieszeni i wyskakuje mi błąd ??

Obrazek

Awatar użytkownika

JacekBelof
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 106
Rejestracja: 02 gru 2018, 22:25
Lokalizacja: Tarnów MP
Kontakt:

Re: edgecam 2017 R2

#4

Post napisał: JacekBelof » 18 paź 2019, 10:02

Używasz „znajdź cechy automatycznie”, w opcjach zaznaczasz generowanie zaślepień, innego sposobu nie ma.
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. :lol:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „EdgeCAM”