Dysza DeLevela
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
!
de Laval. Dysza de Lavala. LAvAla! Coś ci się pomyliło z poziomami w gierkach.Tofifi pisze:delevela?....

[ Dodano: 2011-01-15, 23:12 ]
Naciśnij na duże niebieski literki - na napis: "Kliknij tutaj aby wgrać zdjęcia i wstawić w treść posta".Mariuszczs pisze: forum nie chce przyjąc drugiego zdjęcia
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
wyglądają na delavela - od razu napisze dla potencjalnych wykonawców ze wykonanie jest takie że widac przejscie narzędzia ze sporym skokiem
kupiłem od ruskich
wiem jak się wkleja zdjęcia mimo to po kilku próbach nie weszło - obróciłem foto w pion i teraz jest
kupiłem od ruskich

wiem jak się wkleja zdjęcia mimo to po kilku próbach nie weszło - obróciłem foto w pion i teraz jest
- Załączniki
-
- pocisk.jpg (54.41 KiB) Przejrzano 1109 razy
-
-
- Posty w temacie: 5
Sądząc po fotografii, że komora spalania dla tych czterech dysz jest jedna i duża, ilość wyrzucanego gazu determinuje inne proporcje niż w przypadku dysz pojedynczych. Proporcje dyszy podanej przez kolegę, jak sądzę, powodowałyby za duże opory i wzrost ciśnienia w komorze spalania do wartości przekraczającej jej wytrzymałość. Krótko mówiąc dławiłyby przepływ, co w konsekwencji doprowadziłoby do eksplozji.
Oczywiście konstruktor tego silnika musiał uwzględnić w założeniach te wszystkie parametry.
Oczywiście konstruktor tego silnika musiał uwzględnić w założeniach te wszystkie parametry.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 5
Ja myślę, że to jeden silnik z czterema dyszami a nie 4 silniki, dlatego jak napisałem maja inne proporcje. W tak małej rakiecie i to jeszcze na niesterowalne paliwo stałe gdzie strumienie nie są równoległe do siebie byłoby bardzo trudno uzyskać idealnie symetryczny ciąg z 4 silników.
Więc kwestia równego odpalenia nie ma tu zastosowania.
Więc kwestia równego odpalenia nie ma tu zastosowania.
pozdrawiam,
Roman
Roman