Cnconv nie widzi sterownika

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu CNConv

Autor tematu
Nenes
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 02 mar 2016, 18:32
Lokalizacja: Wysoka

Cnconv nie widzi sterownika

#1

Post napisał: Nenes » 03 maja 2017, 15:26

Witam
Chciałbym używać programu Cnconv przy swojej maszynie. Niestety program nie widzi mi sterownika (toshiba Tb6560 AHQ- niebieski). Dodam tylko, że w menadżer widzi kabel jako uniwersalna drukarkę USB, a w programie widnieje informacja " urządzenie nie podłączone" badz " brak urzadzenia USB". Macie możę jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

Sprawdzałem na xp i na 10 ...to samo.
Czy istnieje taka możliwość, że adapter LPT-USB jest słabej jakości i to jest jego wina?Jak tak to jakiego adaptera szukać?. Zastanawiam się jeszcze czy wersja programu jest tylko symulacyjna.
Może ktoś używa CnConv z Toshibą i pomoże. :mrgreen:



Tagi:


maly13
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 26 lut 2007, 16:27
Lokalizacja: Kalisz

#2

Post napisał: maly13 » 04 maja 2017, 10:54

bo interfejs się kupuje to nie jest zwykła jakaś przejściówka


Autor tematu
Nenes
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 02 mar 2016, 18:32
Lokalizacja: Wysoka

#3

Post napisał: Nenes » 05 maja 2017, 06:40

Domyślam się, że mam zły. Dlatego prosiłem o wskazanie odpowiedniego.

Awatar użytkownika

triera
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1451
Rejestracja: 16 paź 2005, 01:26
Lokalizacja: Świecie

#4

Post napisał: triera » 05 maja 2017, 12:15



Autor tematu
Nenes
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 02 mar 2016, 18:32
Lokalizacja: Wysoka

#5

Post napisał: Nenes » 13 maja 2017, 02:15

Dzięki za pomoc. Interfejs zakupiony. Transmisja ok!. Mam tylko jeszcze jeden problem związany ze sterowaniem, nie działa mi oś Y...silnik nie trzyma nawet, a w Mach 3 wszystko jest ok. Wiec sterownik i silniki na bank dobre. Już sam nie wiem.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNConv”