cnc graf dos
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Jeśli poszukujesz czegoś darmowego, to proponuję *, o którym niedawno była mowa na forum. Program również pod dos, ale oczywiście można go odpalić spod win98 (w ten sam sposób co cncGraf). Ja odpalałem go już na pentium 120, choć do "normalnych" posuwów przydałby się pewnie szybszy sprzęt
Dla formalności wspomnę jeszcze o świetnym programie LinuxCNC: EMC2 (no ale tu potrzeba trochę zacięcia do linuxa
)
Do kolegi Piotrjub: Pisałem o wersji bez uleczania. Doceniam profesjonalizm kolegi przejawiający się zarówno w konstrukcjach sterowników, jak i maszyn. Nie jest kolega jednak jedynym profesjonalistą na tym małym świecie

Do kolegi Piotrjub: Pisałem o wersji bez uleczania. Doceniam profesjonalizm kolegi przejawiający się zarówno w konstrukcjach sterowników, jak i maszyn. Nie jest kolega jednak jedynym profesjonalistą na tym małym świecie

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Dokładnie tak jak kolega pisze.. mam program który zrobi mi ścieżkę prowadzącą:)tuxcnc pisze: " chyba że narysujesz wszystko jedną linią i zakończysz tam gdzie zacząłeś "
.
Drugi powód sięgania po zabytki jest taki ze EMC2 czasowo odpuściłem.
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Oś obrotową też w tym cncgraf planujesz ?tanifon pisze:Drugi powód sięgania po zabytki jest taki ze EMC2 czasowo odpuściłem.
Popracuj na zabytkach, a szybko powrócisz do teraźniejszości.
Ja takich problemów nie mam, bo mój styroploter tylko pod LinuxCNC daje się uruchomić.
Niekartezjańska kinematyka ...
.