Cincinnati sabre hh415

Problem z wrzecionem

Dyskusje o obrabiarkach CNC firmy Cincinnati

Autor tematu
robnaj
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 09 cze 2014, 10:30
Lokalizacja: poznan

Cincinnati sabre hh415

#1

Post napisał: robnaj » 07 paź 2018, 11:04

Witam

Gdy chcę załączyć obroty wrzeciona np. S500 wrzeciono próbuje wystartować (załączy się po czym od razu wyłącza się) po czym wyskakuje błąd 30 - spindle drive not redy a następnie 27 Spindle ACC-DEC TIME.

Jak włączę obroty poniżej S200 wrzeciono obraca się przez ok 1 minuty po czym wyłączają się napędy.

Maszyna zabiera narzędzie z magazynu i oddaje je bez problemu.

M19 (pozycjonowanie) również działa.

Wysłałem napęd do serwisu ponieważ jak wyskakuje błąd 30 i 27 na napędzie świeci się FAULT (w momencie kasowania błędu CE fault gaśnie) .

Grubego błędu nie znaleźli, aczkolwiek powiedzieli mi że nie mają na czym go przetestować.

Proszę o pomoc.




dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2803
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

Re: Cincinnati sabre hh415

#2

Post napisał: dance1 » 07 paź 2018, 14:52

jak masz vickers-a Vfs5 to w nim szukaj przyczyny.
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
robnaj
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 09 cze 2014, 10:30
Lokalizacja: poznan

Re: Cincinnati sabre hh415

#3

Post napisał: robnaj » 07 paź 2018, 19:10

Znasz może serwis który może go przetestować?

Sprawdziłem i jest to Cincinnati Milacron VFS5

Awatar użytkownika

Petroholic
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1540
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Cincinnati sabre hh415

#4

Post napisał: Petroholic » 07 paź 2018, 22:47

serwonapedy-3-osie-plus-naped-wrzeciona-t95403.html

Tu masz cały komplet napędu w cenie w jakiej serwis naprawi twój jeden moduł :D


Autor tematu
robnaj
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 09 cze 2014, 10:30
Lokalizacja: poznan

Re: Cincinnati sabre hh415

#5

Post napisał: robnaj » 08 paź 2018, 18:59

zero odpowiedzi od gościa


atlc
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 564
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Cincinnati sabre hh415

#6

Post napisał: atlc » 10 paź 2018, 23:01

Pomijając to, że się zdzwoniliśmy później, to odpowiedziałem na Twoją wiadomość od ręki, do tej pory wisi jako nieodebrana przez Ciebie w prywatnych wiadomościach, warto tam zaglądać:)
Pozdrawiam.


Autor tematu
robnaj
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 09 cze 2014, 10:30
Lokalizacja: poznan

Re: Cincinnati sabre hh415

#7

Post napisał: robnaj » 12 paź 2018, 15:33

Przepraszam za to co napisałem wyżej.

Maszyna nadal stoi i nie działa.

Może jakiś pomysł?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Cincinnati CNC”