ciężkie narzedzie

a wymiana

Dyskusje o obrabiarkach cnc Deawoo /Doosan

Autor tematu
grzeszko
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 177
Rejestracja: 03 lip 2012, 19:36
Lokalizacja: Tarnów

ciężkie narzedzie

#1

Post napisał: grzeszko » 14 lut 2018, 17:55

Witam, na haas moge oznaczyć ciężie narzedzie podczas wymiany i maszyna obraca ramieniem podczas wymiany w specjalny sposób, a czy w doosanie tak można zrobić? jest jakiś kod M?
pare razy narzedzie wypadło podczas wymiany
na toyodzie chyba jest ale nie działa na doosan, sterowanie to fanuc.


dopiero się uczę


mateu5
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 467
Rejestracja: 31 paź 2009, 16:20
Lokalizacja: rzeszów

Re: ciężkie narzedzie

#2

Post napisał: mateu5 » 22 lut 2018, 19:47

Na dnm 650 można M-kodami wybrać czy łapa zmianiająca narzędzia ma się poruszać szybko czy powoli (dla ciężkich narzędzi)
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Siemens


Autor tematu
grzeszko
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 177
Rejestracja: 03 lip 2012, 19:36
Lokalizacja: Tarnów

Re: ciężkie narzedzie

#3

Post napisał: grzeszko » 25 lut 2018, 16:40

a znasz te M kody? :)
dopiero się uczę


skorpioncnc
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 11
Rejestracja: 14 cze 2016, 13:00
Lokalizacja: Krakow

Re: ciężkie narzedzie

#4

Post napisał: skorpioncnc » 26 lut 2018, 14:38

Napisz jaka to jest maszyna, czy DNM, czy HP. Na starszym HP działało M108 na nowszym trzeba było użyć M27. Zobacz czy pod przyciskiem [CUSTOM] jest przycisk softowy [M-code list] jeśli tak to tam masz ściągę z M-kodów.


Autor tematu
grzeszko
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 177
Rejestracja: 03 lip 2012, 19:36
Lokalizacja: Tarnów

Re: ciężkie narzedzie

#5

Post napisał: grzeszko » 26 lut 2018, 19:14

doosan HP6300 sterowanie fanuc chyba 31i, dobra jutro to zobacze, mam pod custom chyba 3 opcje do wyboru. pozdro
dopiero się uczę

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Daewoo / Doosan”