CAM do Rhino?

Rhino 3D

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5318
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

CAM do Rhino?

#1

Post napisał: oprawcafotografii » 27 sie 2014, 11:46

Bry :)

Jakim CAMom do RHINO warto sie przygladnac?

Zainstalowalem madCAM - prosty, wydaje sie dzialac poprawnie,
ale jest zbyt prosty - nie ma wielu rodzajow strategii etc.

RhinoCAM - drogi jak 20.tys.zl ;)

Chcialbym wydac powiedzmy do 2000e na CAMa, ale zeby byl bardziej
zaawansowany niz madCAM. Jakies sugestie?

Jakub



Tagi:


kak
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1224
Rejestracja: 21 sie 2008, 17:46
Lokalizacja: Dania

#2

Post napisał: kak » 28 sie 2014, 06:18

Jest VisualMill i VisualCam, prawie to samo co RhinoCam - nie wiem ile kosztuje.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5318
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#3

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2014, 06:31

To jest chyba wszystko to samo tylko inaczj opakowane i niestety kosztuje
ponad 20.tys.

Zaczynam sie zastanawiac na ZW3D - w podobnej cenie dostalbym znacznie
wiecej. Tylko czy bede umial sie w tym systemie odnalezc? Trzeba bedzie
sprawdzic...

q

Awatar użytkownika

frezowacze
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 224
Rejestracja: 19 lut 2008, 00:55
Lokalizacja: Krak

#4

Post napisał: frezowacze » 28 sie 2014, 10:43

ZW3D 5 osi kupiłem za 1/2 ceny ale musiałem przedstawić posiadaną na mnie licencje na inne oprogramowanie CAD/CAM


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5318
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#5

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2014, 10:49

To by zmienialo troche sytuacje :)

Jaka licencje miales?

Taniego CAMa mam, pozostaje znalezc CADa za dyche ;)

q


kak
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1224
Rejestracja: 21 sie 2008, 17:46
Lokalizacja: Dania

#6

Post napisał: kak » 28 sie 2014, 16:51

Taką listę z różnymi cenami znalazłem.
http://www.mecsoft-europe.de/bestellen.html?&L=1
VisualMill standard i RhinoCam standard na 3 osie kosztuje 1250euro.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5318
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#7

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2014, 17:14

ZW3D 2014 Lite 1 000 €
ZW3D 2014 Standard 2 000 €
ZW3D 2014 Professional 3 000 €
ZW3D 2014 Premium 5 000 €
ZW3D 2014 2x Machining 1 200 €
ZW3D 2014 3x Machining 3 000 €

Wychodzi ze za cene samego CAMa mozna miec wypasnego CAD/CAM...

Tylko trzeba sie go nauczyc ;)

q

Awatar użytkownika

frezowacze
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 224
Rejestracja: 19 lut 2008, 00:55
Lokalizacja: Krak

#8

Post napisał: frezowacze » 28 sie 2014, 21:02

oprawcafotografii pisze:To by zmienialo troche sytuacje :)

Jaka licencje miales?

Taniego CAMa mam, pozostaje znalezc CADa za dyche ;)

q

Atrcam

Awatar użytkownika

sajo
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 79
Rejestracja: 13 maja 2014, 10:16
Lokalizacja: Poznań

#9

Post napisał: sajo » 10 paź 2014, 09:37

oprawca, i na co się zdecydowałeś? jakiego cama używasz pod rhino?


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5318
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#10

Post napisał: oprawcafotografii » 10 paź 2014, 10:01

Narazie Meshcam.

Robie testy z Fusion360.

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rhino 3D”