CAM do Rhino?

Rhino 3D

kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 2273
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#21

Post napisał: kubus838 » 26 sty 2015, 12:45

Nie ty jeden masz ten problem. Język angielski a język techniczny angielski to są dwie różne sprawy. W cam-ach będziesz miał dwie zależności: uchyb freza i uskok freza. Bardzo często ludzie się na tym mylą i potem otwór albo cały element jest większy bądź mniejszy. Ja też wole mieć to wszystko po polsku - fakt rhino jest w języku polskim i cad i cam przynajmniej wersja 4. Może spytaj głównego dystrybutora czy już jest wersja cam-a do 5. A jak nie to pozostaje Ci wersja angielska jakiegoś darmowca i translator. Tłumaczysz drukujesz i masz ściąge.

robert



Tagi:


onepiotr
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 8
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 00:43
Lokalizacja: Józefosław

#22

Post napisał: onepiotr » 26 sty 2015, 13:20

Zgadza się. Tylko jeszcze próbuję czyimś doświadczeniem dobrać tego najmniej uciążliwego CAMa :mrgreen: . Wolałbym nie ślęczeć z tłumaczeniem, a potem przeczytać, że któryś z was znalazł coś o wiele lepszego :shock: . Jeszcze się trochę porozglądam i w międzyczasie douczę się Rhino :cool:

Idę otworzyć szampana - dostałem pierwszą czerwoną żarówkę!! :mrgreen:


kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 2273
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#23

Post napisał: kubus838 » 26 sty 2015, 13:38

Podejrzewam, że nauka rhino dużo czasu Ci nie zajmie. Jest to prosty i przyjazny program. Ja zaczynałem uczyć się sam bo jak poszedłem na kurs to koleś w garniturze takie bzdury gadał, że uznałem to za strate czasu w poprawianiu takiego pajaca. A wtedy jeszcze moja wiedza na temat rhino była bardzo skąpa. Dzisiaj na codzień rysuje w rhino a jeszcze nie jest to pełna wiedza na temat rhino. Proponuje Ci zakładke na tym forum o programach CAD/CAM i o programach darmowych. A co do rhino to może przejżyj ten link.

http://forum.rhino3d.pl/

Robert


onepiotr
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 8
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 00:43
Lokalizacja: Józefosław

#24

Post napisał: onepiotr » 26 sty 2015, 14:04

§Już tam jestem :grin:
"Zrobiłem/am tutorial dla Rhinoceros i chcę się podzielić" - ten dział mnie powalił na kolana. Jak napisałeś - żaden ... w garniturze nie przekaże tyle co takie lekcje. To lepsze niż słuchanie "ze zrozumieniem" na kursie za 1.5Tzl.
Forum cnc.info i forum.rhino3d zestawione razem i nic więcej nie trzeba. Dużo pomocy, konkretów i w miarę mało zgryźliwości. Jak dla mnie SUPER :grin:

Ja dłubię na co dzień w "oporniczkach" i na "moim" forum zrobiło się ... cnc jest mniej stresujące :wink: Tutaj mnie poprawią jak wymknie mi się jakaś bzdura, a tam od razu:§§ i ban :sad:

Trochę odchodzę od tematu. Moderaci wybaczcie :oops:


kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 2273
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#25

Post napisał: kubus838 » 26 sty 2015, 17:47

onepiotr pisze:§Już tam jestem :grin:
"Zrobiłem/am tutorial dla Rhinoceros i chcę się podzielić" - ten dział mnie powalił na kolana. Jak napisałeś - żaden ... w garniturze nie przekaże tyle co takie lekcje. To lepsze niż słuchanie "ze zrozumieniem" na kursie za 1.5Tzl.
Forum cnc.info i forum.rhino3d zestawione razem i nic więcej nie trzeba. Dużo pomocy, konkretów i w miarę mało zgryźliwości. Jak dla mnie SUPER :grin:

Ja dłubię na co dzień w "oporniczkach" i na "moim" forum zrobiło się ... cnc jest mniej stresujące :wink: Tutaj mnie poprawią jak wymknie mi się jakaś bzdura, a tam od razu:§§ i ban :sad:

Trochę odchodzę od tematu. Moderaci wybaczcie :oops:
Pomogłem?

robert


onepiotr
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 8
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 00:43
Lokalizacja: Józefosław

#26

Post napisał: onepiotr » 26 sty 2015, 18:58

Ze wskazaniem forumRhino? Byłem szybszy i wczytuję się w nie od grudnia, a wrejestrowałem się na początku stycznia :smile:


kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 2273
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#27

Post napisał: kubus838 » 26 sty 2015, 19:08

Nie spoko, pytałem tak ogólnie. Poprostu ot tak sobie.

robert


onepiotr
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 8
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 00:43
Lokalizacja: Józefosław

Re:

#28

Post napisał: onepiotr » 31 sty 2018, 19:10

oprawcafotografii

Po tych wszystkich próbach na czym stanęło?


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5321
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Re: CAM do Rhino?

#29

Post napisał: oprawcafotografii » 08 lut 2018, 20:11

Na Fusion360 :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rhino 3D”