A kto tu napala ?
Bo nie ja z pewnością
Mnie taka maszyna nie jest potrzebna.
A co do generatora - zrobiłem to i owo - dla własnej satysfakcji .
Zresztą na tranzystorach - na 4 szt.
Plus na jednym do zapłonu - jak ktoś chce.
pzd.

Wszystko zależy od tego, co chcesz uzyskać i co Ci jest konkretnie potrzebne. Mimo ze temat EDM, wydaje się być dość hermetyczny, to jak się dobrze pogrzebie na internecie, to można znaleźć to i owo. (tylko trzeba umieć, ocenić wartość materiałów i nie rzucać się na wszystko co jest udostępnione jak leci) Najlepiej informację czerpać z książek, bo wtedy autor książki bierze jakąś odpowiedzialność za treść w większym lub mniejszym stopniu.pukury pisze:Hej.
No to trzeba robić próby na zasilaczach , kondorkach i rezystorach - zawsze to coś .
Iskrzyć będzie że hej !
pzd.

forestgril pisze:Te drutówki. Z tego co doczytałem, to trudna sprawa, muszą jakoś kontrolować luk w nanosekundach, no bo impuls jest w mikro a w trakcie impulsu trzeba zbadać jak narasta i opada. Czyli mamy już giga harcowanie. A wtedy już pasożyty włażą i psują. I izolować trza porzundnie wszystko i długość przewodów się liczy i rozprowadzenie ścieżek i stabilność zasilacza i wszystko. To nie jest projekcik do garażu, tylko do robolatorium i do oprogramowania na jakiejś fpga a przynajmniej jakiś Texas Instruments i dsp . No chyba że 2mm albo długopis.