"Biurkowa" stalowa wersja 5

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28
Posty: 2555
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#51

Post napisał: zacharius » 13 mar 2018, 09:58

też opcja, ja sobie ułatwiłem temat biorąc 7I73 dedykowana do takiego sterowania. wiec w teorii czeka na mnie tylko (albo aż) konfiguracja tego w halu.


Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły


Bronsonboss
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 304
Rejestracja: 14 sty 2018, 18:27
Lokalizacja: Cedry Wielkie

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#52

Post napisał: Bronsonboss » 13 mar 2018, 10:27

zacharius pisze:
13 mar 2018, 09:58
też opcja, ja sobie ułatwiłem temat biorąc 7I73 dedykowana do takiego sterowania. wiec w teorii czeka na mnie tylko (albo aż) konfiguracja tego w halu.
Czyli rozumiem że w pudełku z wyświetlaczem, MPG i przyciskami nie masz żadnej płytki z mikrokontrolerem tylko wiązkę kabli prosto do karty 7I73 ???

Dobra... już powiększyłem sobie na maxa Twoje zdjęcia z MPG i wszystko rozumiem... :-)

Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28
Posty: 2555
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#53

Post napisał: zacharius » 13 mar 2018, 10:57

jest właśnie 7i73. to ona sie laczy po super serial do plytki macierzystej 7i96 ktora steruje wszystkim.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły


Bronsonboss
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 304
Rejestracja: 14 sty 2018, 18:27
Lokalizacja: Cedry Wielkie

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#54

Post napisał: Bronsonboss » 13 mar 2018, 11:21

zacharius pisze:
13 mar 2018, 10:57
jest właśnie 7i73. to ona sie laczy po super serial do plytki macierzystej 7i96 ktora steruje wszystkim.
Dzięki za wyjaśnienia... z daleka ta płytka 7I73 wyglądała jak płytka uruchomieniowa z STM32 która właśnie w projekcie OpenXHC została użyta za bazę.. i to mnie zmyliło..

Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28
Posty: 2555
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#55

Post napisał: zacharius » 13 maja 2018, 08:31

mały apgrejt :)

zakupiłem kiedyś tu przez forum konsole serwerowa,
para prowadnic meblowych + 4 kątowniki i teraz wszystko pod ręką

Obrazek
Obrazek

a to moja ostatnia zajawka - świeżo frezowana ramka do dronika
Obrazek
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły


Bronsonboss
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 304
Rejestracja: 14 sty 2018, 18:27
Lokalizacja: Cedry Wielkie

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#56

Post napisał: Bronsonboss » 13 maja 2018, 08:35

zacharius pisze:zakupiłem kiedyś tu przez forum konsole serwerowa,
para prowadnic meblowych + 4 kątowniki i teraz wszystko pod ręką


U mnie dokładnie w tym samym celu konsola rackowa od serwerów leży i czeka... aż się maszyna zbuduje... :-)

Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28
Posty: 2555
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#57

Post napisał: zacharius » 09 lip 2020, 19:46

hey ho.
mineło 3 latka i w końcu znalazłem czas żeby się zająć w końcu tą wędką i MPG.
gdyby nie problemy z maszyną i nie koronawirus to pewnie jeszcze ze 3 by poleżało a tak no to jest jakiś postęp.

wędka bazuje na karcie MESA 7i73 podpietej poprzez SSerial do 7i96 na której jest postawiona maszynka
na razie ogarnąłem nieco LCD, wybór osi (poki co XYZ), i skale przesuwu jog i samo pokrętlo oczywiscie

https://youtu.be/5TI3G0xepg4
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły


Darek05
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 156
Rejestracja: 06 wrz 2007, 23:18
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#58

Post napisał: Darek05 » 09 lip 2020, 21:43

Cześć
Mam pytanie odnośnie kompresora, co to za model, możesz podać jego dane, producent, itd
Bardzo fajnie cicho pracuje, do swojej maszynki mam przerobionego lodówkowca bo nie wyrabiał, teraz już z agregatem typowo z kompresora, ale ten daje tak po membranach że przeniosłem skurczybyka do innego pomieszczenia żeby było trochę ciszej.

Jak sprawuje się konsola ?, teraz trochę żałuję że się jej pozbyłem :D
:D Pozdrawiam DAREK
O0O0O0O0O0O0O0O0O

Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 28
Posty: 2555
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: "Biurkowa" stalowa wersja 5

#59

Post napisał: zacharius » 09 lip 2020, 22:09

sprężarka, a właściwie brałem sam agregat osobno bo butle miałem, to z gatunku JWS 24 od magnuma
konsolka się przydaje jest wygoda
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”