Bazowanie na index
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 15
Bazowanie na index
Z racji tego ze kupione przeze mnie enkodery maja wyjscie index a Piko juz wspiera bazowanie na index podlaczylem to dzisiaj i zadzialalo.
Mialem lekkie watpliwosci czy zadziala po podlaczeniu tylko stanu wysokiego pod Lim XR, Yr i Zr i zostawieniu nie podlaczonych wejsc Com.
Mam pytanie
Krancowek nie bede urzywal ale JOGa w przyszlosci napewno, czy nie bedzie problemu z podlaczeniem przyciskow JOGa razem w te same wejscia co index np Lim XR
Krotki filmik jak to wyglada
[youtube]https://youtu.be/r4MhUcsT3Yc[/youtube]
Mialem lekkie watpliwosci czy zadziala po podlaczeniu tylko stanu wysokiego pod Lim XR, Yr i Zr i zostawieniu nie podlaczonych wejsc Com.
Mam pytanie
Krancowek nie bede urzywal ale JOGa w przyszlosci napewno, czy nie bedzie problemu z podlaczeniem przyciskow JOGa razem w te same wejscia co index np Lim XR
Krotki filmik jak to wyglada
[youtube]https://youtu.be/r4MhUcsT3Yc[/youtube]
Tagi:
-
Chyba te bazowanie jednak nie dziala...
Dzisiaj miernikiem sprawdzilem w osi X w ktorym miejscu z enkodera wychodzi sygnal 5V
Powiedzmy ze sygnal pojawia sie na odleglosci 50mm od krancowki Home. Niestety po wybraniu opcji bazowanie na Index os zjezdza tylko kilka krokow po opuszczeniu krancowki ( chyba tak dziala jezeli jest bazowanie na krancowki).
Jak dla mnie powinno jechac az do momentu otrzymania sygnalu?
Dzisiaj miernikiem sprawdzilem w osi X w ktorym miejscu z enkodera wychodzi sygnal 5V
Powiedzmy ze sygnal pojawia sie na odleglosci 50mm od krancowki Home. Niestety po wybraniu opcji bazowanie na Index os zjezdza tylko kilka krokow po opuszczeniu krancowki ( chyba tak dziala jezeli jest bazowanie na krancowki).
Jak dla mnie powinno jechac az do momentu otrzymania sygnalu?

-
-
-