Bardzo proszę o pomoc jak zapisac rys z LatheCAM do Macha3


Autor tematu
konka29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 02 sty 2010, 17:19
Lokalizacja: Budzyń

Bardzo proszę o pomoc jak zapisac rys z LatheCAM do Macha3

#1

Post napisał: konka29 » 08 cze 2010, 18:46

Witam
Zrobiłem tokarkę do drewna sterowaną Machem 3 działa jest OK tylko nie mam jak narysować elementów do wytoczenia. Chciałbym kupić program LatheCAM jest rewelacyjny exportuje w DXF-ie ale mam problem z wprowadzeniem tego rysunku do macha po przerobieniu go przez LazyCam rysunek ma inny kształt. Może ktoś pomoże napisanie postprocesora do tego programu? może wtedy Mach odczyta bez problemu? Zapłacę za pomoc jesli post procesor wystarczy i będzie dobry to nawet 1 000zł



Tagi:


krzysiekgrab
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 741
Rejestracja: 16 lip 2008, 15:07
Lokalizacja: Polska, Augustow

#2

Post napisał: krzysiekgrab » 08 cze 2010, 19:57

Z tego co się orientuję(oglądałem demo) to ten program generuje g-kody, pytanie tylko czy jest postprocesor do macha. Miał się Pan producenta zapytać.
„Jeżeli nie znasz portu do którego płyniesz,
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”


Autor tematu
konka29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 02 sty 2010, 17:19
Lokalizacja: Budzyń

#3

Post napisał: konka29 » 09 cze 2010, 13:09

Producent nie ma postprocesora do Macha wczoraj widziałem sie z nim na targach

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”