upadły_mnich pisze:to nie jest nauczanie Pisma Świętego tylko cytaty ciągle te same w tym samym okresie co rok wygłaszane.
Wszystko jest ciągle to samo, dlatego mnie to zawsze nudziło i to od najmłodszych lat pomimo że rzeczy o których tu pisałem mnie ciekawiły.
To musiało być przeznaczenie ze się nie nadają do kościoła.
forestgril pisze:To jest wspólnota grzeszników
To jedna z tych rzeczy co mnie obraża w tym miejscu. Nie czuje się grzesznikiem bo jako zwykły człek mam prawo do popełniania błędów a grzech robi ze mnie od razu niewolnika który ma się płaszczyć bo coś zrobił żle. To też mi nigdy nie pasowało.
forestgril pisze:A Wyście tak spojrzeli na paru księży
Nie zrozumiałeś, ja miałem całkiem fajnych księzy w szkole i nie powiem na nich złego słowa. Pierwszy proboszcz to inna historia bo się zawsze wydzierał a tego nie lubię i zawsze mu brakowało na prąd. Wiec są dobrzy i są zli jak wszędzie. Natomiast już pomijam że kościół powinien z tych złych się oczyścić ale mi chodzi o to aby zamiast tego samego przedstawienia wziął się za wyjaśnienie choćby sensu życia bo póki co nie ma po prostu o tym wszystkim pojecia i sam się przez to pogubił a jedyny co ma do powiedzenia to że to wielka tajemnica i nie ma co drążyć tematu. Wiec czego on ma mnie nauczyć?
Mógłbym się poznęcać jeszcze nad tymi składaniami ofiar z baranków i ludzi ale to tylko pokazuje jaki obraz Boga kreuje KK. Po prostu słabo to wygląda i tyle.