|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
A ja sie przymierzam do SPC 900 PA |
| Autor |
Wiadomość |
DZIKUS
Specjalista poziom 3

Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Kwi 2005 Posty: 1082 Skąd: ST. WOLA / W-WA
|
Wysłany: 2008-01-06, 21:55
|
|
|
| Asza PL napisał/a: | | Rzeczywiście TSB-16 ma przelot prawie 19mm. Może kolega ma we wrzecionie włożone cięgno do tulejek zaciskowych? Może ono ograniczać przelot o ok. 4mm. Trzeba wtedy cały mechanizm zacisku tulejki zdemontować. |
a ciekawi mnie, czy w tej tokarce wrzeciono jest twarde rowniez w srodku, bo moze by sie dalo je rozwiercic na 20.5mm? mam taka tokarke na oku i jesli by sie dalo to wrzeciono minimalnie powiekszyc, to bym sie specjalnie nie zastanawial. dla porownania werzeciono w tokarce tsa 16 zdaje sie byc na tyle twarde, ze wiertlem z konia raczej nie pojdzie, a zeby tam dziubdziac wytaczakiem z plytka to troche za mala srednica przy takiej dlugosci...
o tej chince nic nie sadze, jesli ma czesci metalowe to trzeba brac i tyle. troche za malo wazy jak na taka dlugosc toczenia a jesli sie jscze wezmie pod uwage uproszczona budowe (np nie widze skrzynki nortona, wiec przypuszczam, ze ten sam zespil przekaldni stanowi zareazem skrzynke gwintowa jak i skrzynke posuwow) nie spodziewalbym sie po tym jakiejs dobrej sztywnosci. normalna polska tokarka o takim polu roboczym wazyla by blisko tone. |
|
|
 |
251mz
Specjalista poziom 3 CNC Machines

Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Sie 2004 Posty: 712 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 2008-01-06, 22:07
|
|
|
Mi ostatnio udało się kupic za 2500 tokarke TUE 35
przelot 38mm
uchwyt 250
długośc toczenia w kłach 600
nad supportem 180 a nad łozem 350
jednak luzy troche ma na supportach (nakretki) i bedzie je trzeba wymienic ale to juz mały koszt... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|