A ja sie przymierzam do SPC 900 PA
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Miałem kilka razy do czynienie z maszynami Promy
Ogólnie za tą kase nie są złe
Jak dla mnie to do produkcji "masowej" to nie za bardzo , ale do warsztatu żeby coś dotoczyć to jak najbardziej
A co z TSB ??
Pozdrawiam

Ogólnie za tą kase nie są złe

Jak dla mnie to do produkcji "masowej" to nie za bardzo , ale do warsztatu żeby coś dotoczyć to jak najbardziej

A co z TSB ??
Pozdrawiam
"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
tsb chwilowo czeka na swoją kolej bo nie mam czasu sie roztkliwiać, a potrzebuję czegoś z przeswitem wrzeciona powyzej 25mm, uchwyt 4 szczekowy odzielnie ustawny do przetaczania powierzchni kostek itd, c6 ma przeswit 20mm i tylko podłuzny posuw "gitarowy", złomu od handlarza wole nie kupować, lepszy byłby likwidowany zakład czy cos, z propozycji nowej promy jest tyle dobrego że mając wymagane parametry przy jako takich luzach (nie wierząc reklamie) transport jest wliczony.
tsb20 jak sie juz za nią wezmę to posłuzy do prostych elementow albo np zataczania czopów, albo pojdzie na alledrogo, przeswit w tsb to 18mm, troche mało do konkretniejszej roboty
tsb20 jak sie juz za nią wezmę to posłuzy do prostych elementow albo np zataczania czopów, albo pojdzie na alledrogo, przeswit w tsb to 18mm, troche mało do konkretniejszej roboty
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
to nie kapuje, po jaka cholere przerabiac tak dobra tokarke na cnc, jesli ma sluzyc do tak prymitywnych prac? jak ci cos nie wyszlo to sie przyznaj, to przynajmniej ktos moze z tych informacji skorzystac.bartuss1 pisze: tsb20 jak sie juz za nią wezmę to posłuzy do prostych elementow albo np zataczania czopów, albo pojdzie na alledrogo, przeswit w tsb to 18mm, troche mało do konkretniejszej roboty
druga sprawa jest nastepujaca: jestes pewien, ze tsb 20, ma tylko 18mm przeswit wrzeciona? wg nazwy to powinna miec te 20, a nawet 21...
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Rzeczywiście TSB-16 ma przelot prawie 19mm. Może kolega ma we wrzecionie włożone cięgno do tulejek zaciskowych? Może ono ograniczać przelot o ok. 4mm. Trzeba wtedy cały mechanizm zacisku tulejki zdemontować.
Gildemeister GDM42\4A
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC