Zębatka z Hardoxu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Zębatka z Hardoxu
W sumie gdyby ktoś chciał koledze od wynalazków pomóc, to mógłby powiedzieć mu, że czasem nasze narzędzia są złote, a czasem ciemnobrązowe na przykład. I taka zębatka, podejrzewam, też mogła by być podobna. No właśnie, czemu zębatek nie pokrywa się w ten sposób, jak frezów? I fajny efekt wizualny (złota przerzutka) i prawdopodobnie duże przedłużenie żywotności.
Proponuję wpisać w wyszukiwarce: "pokrywanie narzędzi skrawających".
Łańcuchem bym się nie martwił, on się i tak wyciąga, a więc trzeba go po prostu co jakiś czas wymieniać, bo jak nie, będzie przeskakiwał.
Proponuję wpisać w wyszukiwarce: "pokrywanie narzędzi skrawających".
Łańcuchem bym się nie martwił, on się i tak wyciąga, a więc trzeba go po prostu co jakiś czas wymieniać, bo jak nie, będzie przeskakiwał.
-
- Posty w temacie: 6
właśnie staram się nie być ,poczytaj tematy autora to sam się przekonasz z czym on się ciągle zmaga a właściwie wymyśla wszystko na nowo. Nie miałem zamiaru cię urazić ale może byłoby lepiej zaznaczyć w swoim opisie że jesteś z pod znaku tęczy , to byśmy na przyszłość unikali porównań czy wieloznacznych sugestii które jak widzę kojarzą ci się tylko z jednym .dudziak4 pisze:Pośmiać się i pożartować można ale zaczynasz być hamski kolego
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
jasiu... pisze:No właśnie, czemu zębatek nie pokrywa się w ten sposób, jak frezów
Wszystko obija się o pieniądze. Powłoka pvd pewnie kosztuje podobnie do nowej zębatki, ale jak ktoś jest chętny to znajdzie firmę która to wykona bez problemu.
-
- Posty w temacie: 2
przednie zębatki są w rowerkach alu - u każdego wytrzymują tylko nie u kolegi wynalazcy, tył to stal, więc jeśli stal ma być na poprawę stali z fabryki to się to skończy tak samo jak z tulejkami w zawieszeniu.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Powłoka pvd czy inny *"' to gówno i tyle.
Dodane 23 sekundy:
U mnie przednie oryginalne są ze stali.
To się zastosuje łańcuch od rozrzutnika.
-
- Posty w temacie: 1
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:To się zastosuje łańcuch od rozrzutnika.
Doczepi się lemiesz i zbiornik na gówno będzie trzy w jednym
rowerowe oranie z nawożeniem

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Powłoka pvd czy inny *"' to gówno i tyle.
Obawiam się że współczesna technika jest w takim razie zbyt słabo rozwinięta na spełnienie wymagań Twojego roweru, skoro takie powłoki to dla Ciebie gówno.
Nie da rady, wtedy na pewno zębatek z hardoxu nie robiliszopenn pisze:sobie lepiej kettenkrada kup

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem roweru firmu audi - z tego co widzę jakość i materiały mogły by sprostać oczekiwania autora wątku.
Zapraszam na mój kanał Youtube
https://www.youtube.com/channel/UC6q40X ... sa4WcXdijg
https://www.youtube.com/channel/UC6q40X ... sa4WcXdijg