[Inventor] Wyrównanie krawędzi po zawinięciu
-
- Posty w temacie: 10
Jak masz swoją bryłę to ustaw ją przodem do siebie, górą do góry, kliknij prawym przyciskiem myszy na kostkę nawigacyjną i wybierz "ustaw bieżący widok jako przód". Później zapisz.
Zespoły nie są trudne. Utwórz nowy zespół, później w lewym górnym rogu wybierasz "Wstaw" (jak jest wstaw z Content center to rozwiń listę i wybierz co innego).
Wybierasz swój plik, wstawiasz w odpowiedniej ilości komponent do zespołu a później wybierasz wiązania. Otwór do otworu, płaszczyzna do płaszczyzny itd.
Zespoły nie są trudne. Utwórz nowy zespół, później w lewym górnym rogu wybierasz "Wstaw" (jak jest wstaw z Content center to rozwiń listę i wybierz co innego).
Wybierasz swój plik, wstawiasz w odpowiedniej ilości komponent do zespołu a później wybierasz wiązania. Otwór do otworu, płaszczyzna do płaszczyzny itd.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 13
atlc, Zespołów jeszcze nie ruszałem bo nie narysowałem wszystkich potrzebnych brył. Mam kolejne pytanie narysowałem te linie utworzyłem bryłe i naniosłem na nią sporo wymiarów i chciałbym teraz usunąć te zagięcia tak aby blacha była płaska i szerokość całego elementu się nie zmieniła. Istnieje taka możliwość?

-
- Posty w temacie: 10
No tak, po prostu usuń gięcia(z drzewka, ppm i "usuń", lub zaznacz i del) a później wyedytuj szkic. Może być potrzeba edytowania wyciągnięcia później i ponownego zaznaczenia szkicu do wyciągnięcia, albo ponownego zdefiniowania punktów odniesienia dla pozostałych szkiców, ale to proste. Nie spróbujesz, to się nie dowiesz i nie nauczysz.