Wymiana łożysk we wrzecionach PERSKE
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Wymiana łożysk we wrzecionach PERSKE
Witam mam pytanie czy ma ktoś może namiary na jakiegoś człowieka w okolicach Warszawy, który powymieniał by łożyska we wrzecionach firmy Perske bo nasz zakładowy elektryk nie daje sobie z nimi rady. Nie za bardzo je składa i za długo nbie chodzą i strasznie się grzeją. Z tego co kiedyś ktoś mi powiedział to sa za mocno poskręcane. Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
to mzoe ja sie podłacze, z pytaniem o silnik DC, mam serwo, tylko troszke przyjarane ... tzn cewki ( przy szczotkach chyba wyparowały) i niewiem jak sprawdzic czy uzowjenia tez sa popalone,
i tu pyt.. czy pomiędzy sąsiednimi klatkami komutatora powinno byc jakieś przeście ? jesli tak to jaka jest zalezność? ewentuanie ile kosztuje przewinięcie takiego silnika ? moc to ok 200 W ??
i tu pyt.. czy pomiędzy sąsiednimi klatkami komutatora powinno byc jakieś przeście ? jesli tak to jaka jest zalezność? ewentuanie ile kosztuje przewinięcie takiego silnika ? moc to ok 200 W ??
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
odpowiednia " kostka" na komutatorze odpowieada zwojom w wirniku...
jeśli jest przejscie pomiędzy poszczególnymi beleckami na komutatorze, to nie moze tak byc.
aby sprawdzic czy cewki są popalone, należy sprzwdzic rezystancje poszczególnych cewek...jeśli się różnią od normalnej to jest jasne. trzeba też sprawdzic, czy cewki nie łlączą sie jedna z drufgą...jeśli sie łłączą...to też sprawa jasna..
jeśli jest przejscie pomiędzy poszczególnymi beleckami na komutatorze, to nie moze tak byc.
aby sprawdzic czy cewki są popalone, należy sprzwdzic rezystancje poszczególnych cewek...jeśli się różnią od normalnej to jest jasne. trzeba też sprawdzic, czy cewki nie łlączą sie jedna z drufgą...jeśli sie łłączą...to też sprawa jasna..
Ostatnio zmieniony 21 cze 2007, 20:46 przez wood carver, łącznie zmieniany 1 raz.