Wybór maszyny


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Wybór maszyny

#1

Post napisał: Ryngrant » 09 mar 2019, 22:06

Czy wystarczy tylko wgrać maszyny( pliki) do odpowiedniego folderu, czy coś jeszcze?
Przy symulacji przy maszynowej wyskakuje błąd. Wgrałem niby wszystkie maszyny i postprocesor ale jak pisze wyskakuje błąd



Zgłoszenia konkursowe


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1381
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wybór maszyny

#2

Post napisał: Steryd » 09 mar 2019, 22:09

Jaki błąd?
Jakie pliki skopiowałes I do jakiego folderu?
Pliki maszyny wgrywa sie do gpptool, a pliki symulacji maszynowej do machsim. Oczywiście ścieżki można edytować, więc u Ciebie to mogą być inne katalogi.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Wybór maszyny

#3

Post napisał: Ryngrant » 10 mar 2019, 09:17

Taki oto błąd


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1381
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wybór maszyny

#4

Post napisał: Steryd » 10 mar 2019, 10:53

Czyli masz skopana definicję maszyny wirtualnej.
Btw słyszałeś o print screen? Bo na tym Twoim "zrzucie" g*wno widać.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Wybór maszyny

#5

Post napisał: Ryngrant » 10 mar 2019, 11:39

Wiem że nic słabo widać ale to z telefonu...
Co zrobić żeby działało?


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1381
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wybór maszyny

#6

Post napisał: Steryd » 10 mar 2019, 11:45

Poprawić.
Masz napisane jak są określone kierunki osi Z I B w postprocesorze VMID I jak w machsim. To musi się zgadzać.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Wybór maszyny

#7

Post napisał: Ryngrant » 10 mar 2019, 12:14

W jaki sposób poprawić?
Wgrać maszyny do innego katalog? Poprawić postprocesor? Wgrać inne maszyny?


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1381
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wybór maszyny

#8

Post napisał: Steryd » 10 mar 2019, 13:43

zrobić tak, żeby się zgadzało z tym co masz na maszynie.
Można?
Morzna!!!


Roszek
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 36
Rejestracja: 01 lis 2018, 12:29

Re: Wybór maszyny

#9

Post napisał: Roszek » 17 mar 2019, 13:36

może podepnę się do tematu bo też mam problem z maszyną i postprocesorem
zdj.1 pokazuje katalog gdzie mam maszyny /podświetlona na niebiesko pozycja/
zdj.2 wszystkie pliki .vmid
zdj.3 pozycje które są wyświetlane w oknie CNC maszyna

czy w oknie cnc maszyna nie powinny być wyświetlane wszystkie pozycje ze zdjęcia 2 czyli wszystkie pliki .vmid?
Załączniki
3.jpg
2.jpg
1.jpg

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”