A jeśli wysłucham jakieś stuki lub coś podobnego to będzie znaczyło, że źle pracuje silnik?? czy smar może w tak istotny sposób wpływać na mój problem? wiem , że może wtedy szwankować sterowanie przez zły odczyt z enkodera lub coś z sygnałem?? najgorsze jest to, że maszyna na początku po włączeniu działa i pobiera narzędzie a po paru minutach,tak jakby coś się rozgrzało , nie pobiera i chce bazowania maszyny. Po bazowaniu raz działa dobrze i weźmie narzedzie a raz nie. To jest zastanawiające czy mają na to wpływ zabrudzenia czy może to inna sprawa i chodzi o ustawienia w sterowaniu w programie?
ps. i tak strasznie dużo już się dowiedziałem dzięki
wrzeciono pneumatyczne Giordano Colombo
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
E koledzy chba sie zapominacie.
Alz masz racje koledzy zeszli z temaciku. Ja zadałem pytanie o namiary o przedstawiciela w Polsce a ci zeszli na prowadnice. Czegoś tu nie rozumię. A tak swoja droga Bula to ile mocy ma to elektrowrzecionko że nie wspomnę o tym ile kosztowało bo tez bym chciał wiedziec
[ Dodano: 2007-11-19, 18:55 ]
Bula cz to ten symbol elektrowrzeciona RC 110 ISO 30. Powiem szczerze identyczne mi pasuje do mojej maszynki tylko nie wiem jaka cena tego caceńka. Miemniej jednak ma do ciebie pytanie? Masz do tego wrzeciona całą dokumentacje rysunkową, bo ja buduję elektrowrzecionko i potrzebował bym coś z tego zerznąć. Jakby co to na [email protected]
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc dzięki ktorej przyczynisz sie do zbudowania rodzimego elektrowrzeciona za które wielu będzie ci dziękować.

[ Dodano: 2007-11-19, 18:55 ]
Bula cz to ten symbol elektrowrzeciona RC 110 ISO 30. Powiem szczerze identyczne mi pasuje do mojej maszynki tylko nie wiem jaka cena tego caceńka. Miemniej jednak ma do ciebie pytanie? Masz do tego wrzeciona całą dokumentacje rysunkową, bo ja buduję elektrowrzecionko i potrzebował bym coś z tego zerznąć. Jakby co to na [email protected]
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc dzięki ktorej przyczynisz sie do zbudowania rodzimego elektrowrzeciona za które wielu będzie ci dziękować.
mariohs