Wrzeciono chlodzone cieczą i pracujące "do góry nogami"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Wrzeciono chlodzone cieczą i pracujące "do góry nogami"
Jakbyś pobrudził rączki prawdziwą robotą to byś zrozumiał o czym mówię.
I nie ma to nic wspólnego z byciem flejtuchem lub nie.
A że ci się zdarzy raz na 10 lat zrobić dziurkę na malutki kołek to się możesz nad tym doktoryzować i tydzień co zrobić, żeby ci się za mankiecik nie nasypało..
Tyle w temacie.
A że ci się zdarzy raz na 10 lat zrobić dziurkę na malutki kołek to się możesz nad tym doktoryzować i tydzień co zrobić, żeby ci się za mankiecik nie nasypało..
Tyle w temacie.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 10
To jest kwestia kultury pracy.drzasiek90 pisze: ↑16 lut 2025, 13:33Jakbyś pobrudził rączki prawdziwą robotą to byś zrozumiał o czym mówię.
A że ci się zdarzy raz na 10 lat zrobić dziurkę na malutki kołek to się możesz nad tym doktoryzować i tydzień.
Tyle w temacie.
Jakby Niemiec wywiercił Ci sto otworów w suficie, tobyś na podłodze nie znalazł nawet jednego ziarenka gruzu.
I do głowy by mu nie przyszło, że się nie da, albo nie warto się męczyć.
A w Polsce to się wrzuca pety za szafki, chociaż w szatni nie wolno palić (ostatnio taki numer widziałem na własne oczy).
Więc bądź łaskaw nie dorabiać ideologi do braku kultury.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Czy naprawdę wasze wywody muszą być w co drugim temacie? Nie możecie dać na wstrzymanie? Tu nagrody za walki kogucików nikt nie daje.
A wracajac do tematu, to wg mnie w takim pytaniu nie było nic złego. Nie znając budowy wrzeciona nie ma pewności, że po odwróceniu króćcami w dół wrzeciono się poprawnie odpowietrzy i nawet odwracając obieg poprzez zmianę króćców góra wrzeciona może zostać najzwyczajniej zapowietrzona, a co za tym idzie może ulec przegrzaniu.
A wracajac do tematu, to wg mnie w takim pytaniu nie było nic złego. Nie znając budowy wrzeciona nie ma pewności, że po odwróceniu króćcami w dół wrzeciono się poprawnie odpowietrzy i nawet odwracając obieg poprzez zmianę króćców góra wrzeciona może zostać najzwyczajniej zapowietrzona, a co za tym idzie może ulec przegrzaniu.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Masakra! Serio! Autor zadał pytanie o odwrocenie wrzeciona a tu sie toczą przepychanki nie na temat XD kiedyś chyba tak było (może dalej tak jest) na elektrodzie, bo tam byli sami pewni siebie elektronicy, tu mi sie zdawało to forum bardziej przyziemne, ale chyba nie.
Ok, niby teraz jest bardziej bogaty internet niż 20lat temu do tego AI no ale po to tez mamy to forum, żeby ktoś mógł zapytać a nie tracić czas na grzebanie w necie.
Ok, niby teraz jest bardziej bogaty internet niż 20lat temu do tego AI no ale po to tez mamy to forum, żeby ktoś mógł zapytać a nie tracić czas na grzebanie w necie.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Herp pisze:Masakra! Serio!
Tak, serio
tak zaczynają i kończą się od pewnego czasu wszystkie wątki, w których udzielają się Ci panowie .
Mają wiedzę - należy im to przyznać
Ale fakt faktem zachowują się jak buce na ,,elektrodzie'' ( wiem ale nie powiem, do szkoły, trzeba było się uczyć itd.)
Elektroda jest już umarłym forum i To forum tez umiera zwłaszcza przez takie osoby
przykro się czyta.
-
- Posty w temacie: 7
Szkoda tylko że wrzucacie normalnych użytkowników (w tym mnie) do tego samego worka co Tux.
Ja nigdy pytającego nie nazwałem debilem czy nieukiem. Nie unikam też odpowiedzi na pytania. Jak już piszę post w nowym temacie, to z jakąś odpowiedzią. Nawet Tuxowi odpowiadam merytorycznie, podając argumenty albo linki do jakichś dokumentów naukowych. To Tux odpowiada epitetami, zwykle też nie podając argumentów technicznych.
To Tux nie rozumie zadawanych pytań, albo udzielanych potem odpowiedzi, ubzdura sobie coś i robi gównoburzę. Oczekujecie żebym potem nie reagował, i nie prostował głupot i oskarżeń jakie on wtedy wypisuje?
Ja nigdy pytającego nie nazwałem debilem czy nieukiem. Nie unikam też odpowiedzi na pytania. Jak już piszę post w nowym temacie, to z jakąś odpowiedzią. Nawet Tuxowi odpowiadam merytorycznie, podając argumenty albo linki do jakichś dokumentów naukowych. To Tux odpowiada epitetami, zwykle też nie podając argumentów technicznych.
To Tux nie rozumie zadawanych pytań, albo udzielanych potem odpowiedzi, ubzdura sobie coś i robi gównoburzę. Oczekujecie żebym potem nie reagował, i nie prostował głupot i oskarżeń jakie on wtedy wypisuje?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
atom1477 pisze:Oczekujecie żebym potem nie reagował, i nie prostował głupot i oskarżeń jakie on wtedy wypisuje?
Poniekąd tak, bo stary chłop już jesteś a wciąga Cię w swoje dywagacje jak "młodego"...

Pozdrawiam.
-
Gdy nie będziemy reagowali na teksty Tuxa, to będziemy mieli na forum same głupoty. Plus oczywiście obrażanie pytających i nazywanie ich debilami. Uważasz że to byłoby lepsze?
Mną się nie sugeruj, ja mam czas mu odpisywać. Pytam o to co Twoim zdaniem było by lepsze dla pytających i dla forum.
No i chyba nie zauważyłeś, ale on mnie nie wciąga w żadne dywagacje. Ja zawsze odpowiadam merytorycznie. Epitety padają wyłącznie z jego strony.
Mną się nie sugeruj, ja mam czas mu odpisywać. Pytam o to co Twoim zdaniem było by lepsze dla pytających i dla forum.
No i chyba nie zauważyłeś, ale on mnie nie wciąga w żadne dywagacje. Ja zawsze odpowiadam merytorycznie. Epitety padają wyłącznie z jego strony.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Absolutnie, uważam jednak że to o czym piszesz wchodzi w zakres kompetencji moderatora.atom1477 pisze:Uważasz że to byłoby lepsze?
atom1477 pisze:Gdy nie będziemy reagowali na teksty Tuxa, to będziemy mieli na forum same głupoty.
Nie do końca się zgodzę - bo jak reagujemy to mamy w prawie każdym temacie dwa - trzy posty na temat i dwie trzy strony pierdół luźno związanych albo nie związanych wcale z tematem.
atom1477 pisze:Pytam o to co Twoim zdaniem było by lepsze dla pytających i dla forum.
Moim zdaniem lepsze dla pytających i dla forum było by rozwiązanie, w którym więcej debilnych pytań jest od razu wyrzucanych przez Moderatorów, a inny użytkownicy nie zaczynają nawet tematu. To zapewniłoby moim zdaniem obecność jedynie merytorycznych treści w danym temacie (pomijam tematy założone do luźnych rozmów). Tylko do tego trzeba więcej moderatorów i więcej woli moderatorów, a po ostatniej gównoburzy kilku krzykaczy jakiś czas temu gdzie kilku zielonych pożegnało się z kolorami nie ma na roli moderatorów żeby zapewnić taką kontrolę, a nawet jeśli nie mają co robić (w co szczerze wątpię) to mam wrażenie że mając tamto w pamięci wolą przeczekać niż zareagować żeby nie rozpętywać kolejnego rozdziału dramatu pod tytułem "bardzo źli moderatorzy i ich komunistyczne metody cenzury". Tak to widzę ja.
Pozdrawiam.
-
Szkoda tylko że prawie żadne działania nie są wobec Tuxa podejmowane.
No to weźmy temat "żywotność lasera CO2". Moja wypowiedz nie była reakcją na Tuxa. Była po prostu odpowiedzią na pytanie autora.
To Tux zareagował na mój post, krytykując go (i oczywiście nie mając racji).
I potem przy każdej okazji (również w innych tematach, np. w tym) wyciąga to samo, zarzucając mi że myliłem się w sprawie rozkładu CO2. To on reagował, a nie ja. Ja i inni prostowaliśmy głupoty techniczne jakie wypisywał. No i w tamtym przypadku było to jak najbardziej na temat.
A ile takich debilnych pytań widziałeś? Bo ja chyba żadnego. Na każde (nawet naiwne, czy nieprecyzyjne) da się sensownie odpowiedzieć. To Tux ma zwyczaj nazywać pytania debilnymi. Nie spodziewałem się tego po Tobie.
Myślę że w tym temacie nie ma co już dalej ciągnąć tego offtopu.