Ciekaweee!... to nowatorska teoria i praktyka!etet100 pisze: one zwykle lepiej działają jeśli nie próbuje ich ostrzyć

To nie jest żaden no name. Ale wiertła faktycznie w większości strasznie gówniane.MlKl pisze:Kup jedno albo kilka dobrych nowych wierteł, i sprawdź, bo może jest tak, że wiertarka jest sztywna, a wiertła ci wchodzą lekko obok osi i potem się gną w trakcie pracy. Wiertarka no name, wiertła stare i tępe - to nie ma prawa pracować jak należy.
Raczej na kilku prawie zawsze łapie dobrze a na pozostałych zawsze źle.sajgon pisze:etet100,
Na moje oko to nie wina wiertarki tylko uchwytu i tu bym szukał przyczyn bicia wierteł.
Pisałeś że czasem uda się że nie bije ,więc najprawdopodobniej uchwyt łapie losowo.
I dostane to samo a do tego jeszcze mi policzą za diagnozę sprawnego sprzętu. A ja się z nimi nie zamierzam kłócić skoro sam nie jestem przekonany co do swoich racji.A jeśli nie masz ochoty na dochodzenie co jest nie tak , to odnieś do sklepu ,po to jest gwarancja.
No to chyba sam sobie odpowiedziałeś, że wina wierteł. Wkręcisz wiertło trochę głębiej jest lepiej trochę płycej ma bicie dlatego pewnie jest na niektórych prawie zawsze dobrze.etet100 pisze:Raczej na kilku prawie zawsze łapie dobrze a na pozostałych zawsze źle.sajgon pisze:etet100,
Na moje oko to nie wina wiertarki tylko uchwytu i tu bym szukał przyczyn bicia wierteł.
Pisałeś że czasem uda się że nie bije ,więc najprawdopodobniej uchwyt łapie losowo.