Widok gwintu


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 27 wrz 2011, 15:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

Widok gwintu

#1

Post napisał: kyjo » 13 cze 2016, 10:16

Witam, Chciałbym zapytać jak zmienić ustawienie widoku gwintu w modelu ponieważ nie wyświetla jego zarysu a jedynie oznacza powierzchnie na zielono. Wersja programu ST2



Tagi:

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

#2

Post napisał: piocam » 13 cze 2016, 12:08

Witam

A jak ma być wyświetlany gwint? W SE na modelach gwint jest tak wyświetlany, niestety.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 27 wrz 2011, 15:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

#3

Post napisał: kyjo » 13 cze 2016, 19:39

Mylisz się w SE powinien wyglądać tak jak na załączonym obrazku.
Obrazek
Kiedyś tak wyglądał niestety nie użytkuje sam tego komputera i od pewnego czasu wygląda to tak.
Obrazek

Chyba że ktos zainstalował jakąś aktualizacje ale watpie w to.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

#4

Post napisał: piocam » 14 cze 2016, 09:31

Witam

Dwie opcje są poprawne. Ta na górnym rys jest w nowszych wersjach, chyba od st. Natomiast ta na poniższym jest w starszych wersjach, pamiętam z v19 że tak było :)
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 27 wrz 2011, 15:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

#5

Post napisał: kyjo » 14 cze 2016, 11:05

Zgadzam się w zupełności tylko że Zarówno jedna jak i druga wersja jest możliwa do pokazania w wersji ST2 bo taką mam, Jest to dość stara wersja oprogramowania.
Pracuje na kilku komputerach tego oprogramowania i w jednym jest tak a na drugim inaczej :wink:


gambolo
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 25
Rejestracja: 24 mar 2015, 07:01
Lokalizacja: stamtąd

#6

Post napisał: gambolo » 14 cze 2016, 19:48

Panel Widok -> Ikona "Zmiana widoku" -> zaznacz opcje "Tekstury"


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 27 wrz 2011, 15:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

#7

Post napisał: kyjo » 16 cze 2016, 22:14

Dzięki :grin:
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”