ABKK, po kolei

UNO za 17,90 niczym się pewnie nie różni od UNO za 25,90 pewnie na jednym mniej zarobi sprzedający. Sądząc po cenie to obie wersje są klonami i pomijając przyjazne ceny mają inny driver do USB. Ponieważ przerzuciłem worek różnych układów Arduinopodobnych uważam to za zaletę, w przeciwieństwie do oryginału z którym miałem kłopot z driverami

Sprawa druga, celowałbym raczej w Arduino Nano a nie UNO, jeśli chodzi o program to żadnej różnicy nie będziesz miał, ale jeśli chodzi o konstrukcję mechaniczną to UNO ma gniazda ( samice ) a Nano szpilki i UNO pokazuje swoją wyższość w stosowaniu gotowych nakładek które wciskamy w UNO, jeśli chcemy coś zmontować na płytce uniwersalnej to w Nano mamy szpilki ( goldpin ) które możemy wliutować w płytkę uniwersalną bo są one dokładnie w rastrze 1/10". W UNO mamy rząd gniazdek podzielony na dwie części które niestety nie zachowują rastru, nie da się tego prosto wlutować w płytkę uniwersalną.
Sterownik o którym piszesz da radę, silnik który proponuje kolega tez da radę, ale oba są przerośnięte do zadania, czyli niepotrzebnie droższe, myślę że silnik który masz i driver A4988 w zupełności wystarczy.
Jak u Ciebie z lutowaniem?
Jeśli słabo to polecam gotowca, poszukaj na Allegro Arduino UNO + CNC Shield + jeden driver A4988 taki jak tu https://abc-rc.pl/cnc-shield-v3 oczywiście dostawca może być inny, tu jest wyraźna fotka i komplet części w jednym miejscu.
Podpinasz silnik i zasilanie a do jakiegoś pinu z rzędu goldpinów podpinasz przycisk do startowania procedury, zero lutowania i układ działa.
Pozdrawiam