pomoc w konfiguracji UCCNC

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

HubertStCe
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Re: pomoc w konfiguracji UCCNC

Post napisał: HubertStCe » 07 lis 2025, 07:56

Cześć,
zakupiłem ploter CNC ze sterowaniem AXBB-E. Dokupiłem program UCCNC. Skonfigurowałem połączenie IP poprzez UCxxx_utility.
Po włączeniu plotera i podłączeniu go ethernetem do komputera i włączeniu UCCNC, kontrolka na sterowniku świeci jako połączone.
Powiedzcie co potrzebuję aby sterować maszyną tzn. ustawiać pozycję wrzeciona itp. Czy potrzebny jest jakiś dedykowany plik z ustawieniami ? Pomóżcie zielonemu ;)

19Janusz53
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1

Re: pomoc w konfiguracji UCCNC

Post napisał: 19Janusz53 » 08 lis 2025, 10:44

A czytałeś manuala ? Tam wszystko jest dokładnie opisane. Uruchom UCCNC , wypełnij kolejne zakładki i maszyna bedzie działać. Nie zrobisz tego jednym kliknięciem. Jeżeli robisz to pierwszy raz , to potrzebujesz minimum 2-3 godz. na ustawienie wszystkich parametrów + kilka godzin na podpięcie elektryczne. Ja używam hobbystycznie dwóch płytek ( tokarka + frezarka) od około 5 lat. 100 % niezawodności. Mogę coś jeszcze podpowiedzieć , ale bez przesady. W załączniku moje podłączenie frezarki. Powodzenia
Załączniki
BF-16.jpg

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”