pomoc w konfiguracji UCCNC

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
plumtri
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2016, 20:54
Lokalizacja: Gdańsk

pomoc w konfiguracji UCCNC

#1

Post napisał: plumtri » 29 lis 2018, 11:30

Witam Expertów.
Bardzo potrzebuję osoby najlepiej z okolic Trójmiasta do skonfigurowania maszyny z programem UCCNC.




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1123
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: pomoc w konfiguracji UCCNC

#2

Post napisał: zibi » 30 lis 2018, 07:43

Też się biorę za ten sterownik w mojej frezarce. Masz już skonfigurowane połączenie z PC? masz sterownik LAN czy USB? Piny można w nich konfigurować dowolnie to nie powinno być problemu.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
plumtri
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2016, 20:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: pomoc w konfiguracji UCCNC

#3

Post napisał: plumtri » 30 lis 2018, 13:34

Dzięki za odpowiedź. Jeszcze nie mam. Zrobiłem kilka falstartów i postanowiłem wstrzymać się z zakupem dopóki nie znajdę żródła wiedzy w razie czego.
Zastanawiam się jeszcze między tym http://www.shop.cncdrive.com/index.php?productID=817 a tym http://www.shop.cncdrive.com/index.php?productID=718


juzwa1
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 84
Rejestracja: 11 lut 2015, 18:55
Lokalizacja: Warszawa

Re: pomoc w konfiguracji UCCNC

#4

Post napisał: juzwa1 » 28 sty 2019, 20:33

Weż zestaw z pierwszego linku. Mam taki zestaw i działa bardzo ładnie.
Program UCCNC ogólnie prosty. Potrzeba trochę podstawowej wiedzy.
Kolega z forum który bazuje na Mach'u w kilka minut ogarnął ustawienia.
Obecnie testuję uporczywie , czasami po 2-3 godz startuje ten sam plik i nic się nie wiesza.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”