Wielkie dzięki .
Spróbuję użyć programu MR-J2 jak skończę rejestrację w Mazaku bo narazie jest komunikat alarmu 1393 R.D wykryto przemieszczenie. Bo może ten alarm blokować Home position w osiach "Z" i " Y".
Jak jeszcze raz dziękuję.
Mazak VTC800\30SR
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Mazak VTC800\30SR
Podaj maila lub napisz na priv. Mam katalogi i instrukcje, które chciałeś w innym poście ale tamten mail, który podałeś jest błędny.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam,kosa1214 pisze: ↑04 wrz 2019, 09:02Oferta dalej aktualna bo miałbym parę pytańtypniepokorny86 pisze: ↑16 sie 2018, 09:31Witam,
temat trochę stary, ale z tego co czytam to chyba nie wszystko zostało powiedziane, jeśli chodzi o parametry odnośnie ustawienia podzielnicy (na leżąco lub stojąco), pracy z G68.2 i G43.4, wczytywaniu korektorów narzędzi.
Pracujemy na tej maszynie około rok, z programami w ISO, także mógłbym jeszcze coś dopowiedzieć.
Także jak by ktoś był zainteresowany to pisać.
myślę że tak. Jak będę w stanie to pomogę.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Witam
Po dwuch dniach udało się ustawić ATC .
Mam pytanie odnośnie o programowanie ISO
W jakich plikach odczytuje mazatrol programy ISO
Bo mazak ten w poprzedniej firmie był programowany w jezyku Mazatrola.
Czy posiada ktoś postprosecor mazaka vtc 800/ 30SR. bo będę potrzebować dla przykładu do napisania postprosecor dla mojego CAMa.
Z góry dziękuję
Po dwuch dniach udało się ustawić ATC .
Mam pytanie odnośnie o programowanie ISO
W jakich plikach odczytuje mazatrol programy ISO
Bo mazak ten w poprzedniej firmie był programowany w jezyku Mazatrola.
Czy posiada ktoś postprosecor mazaka vtc 800/ 30SR. bo będę potrzebować dla przykładu do napisania postprosecor dla mojego CAMa.
Z góry dziękuję
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Mazak odczytuje pliki .EIA, jak szukasz postprocesor pod nx'a to odezwij się w wiadomości prywatnej.
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Sinumeric -> Heidenhain -> Mitsubishi meldas -> EdgeCAM -> NX CAM -> Postprocesory.