szacowany czas cięcia na primie

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
misior82
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4

szacowany czas cięcia na primie

Post napisał: misior82 » 05 paź 2011, 23:15

witam mam pytanie odnośnie realnego czasu ciecia nalaserze prima z oprogramowaniem si-cam tz czym można obliczyc czas ciecia danego planu (ważne jest aby ten czas był w miare dokładny ) pracowałem wcześniej na bystronicu i z tego co wiem w bysofcie była mozliwośc takiej kalkulacji, pomijam ingerencje operatora który może (w zależnosci od dnia) przyspieszyć lub zwolnic

Tagi:

marcinek691
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2

Post napisał: marcinek691 » 06 paź 2011, 15:49

Witam przecież bo wygenerowaniu programu si-cam drukuje raport i na nim jest podany czas cięcia całego programu jaki poszczególnych ikon ale podstawą w miarę dokładnego czasu jest ustawienie takich samych wartości parametrów w programie jak na maszynie.w tym celu należy wykonać backup z maszyny.

Autor tematu
misior82

Post napisał: misior82 » 17 lis 2011, 19:43

Witam przecież bo wygenerowaniu programu si-cam drukuje raport i na nim jest podany czas cięcia całego programu jaki poszczególnych ikon ale podstawą w miarę dokładnego czasu jest ustawienie takich samych wartości parametrów w programie jak na maszynie.w tym celu należy wykonać backup z maszyny.
a jak można zrobić taki backup??

Jacolix
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Jacolix » 23 lis 2011, 19:43

W Trotecu podaję prędkość cięcia czy grawerowania i oprogramowanie mi przelicza czas z dokładnością do 2 sek.
http://lasertrotec.blogspot.com
cała prawda o laserach TROTEC koniecznie zajrzyj

Autor tematu
misior82

Post napisał: misior82 » 24 lis 2011, 21:33

ok trotecu to chyba laser jaki możliwości daje mi twoja odpowiedz ?
może i głupie pytanie ale mam coraz mniej czasu zeby doprowadzić te sprawe z wyliczeniami do końca dlatego jeżeli jest ktoś w posiadaniu takiego oprogramowania lub ma namiary to byłbym bardzo wdzięczny

marcinek691
Posty w temacie: 2

Post napisał: marcinek691 » 27 lis 2011, 22:15

misior82 pisze:
a jak można zrobić taki backup??

Robisz backup na maszynie za pomocą prog primama tolbar ikonka programu znajduję się koło paska szybkiego uruchamiania START a ikona wygląda jak taki trybik otwierasz to klikasz ludzika z dyskietką i wyskakuje ikno utwórz backup i wczytaj backup i usuń backup,ty klikasz utwórz nazwy nie musisz wpisywać utworzy się z datą ,następnie wchodzisz w mój komputer dysk d cnc i szukasz zakładki backup kopiujesz ostatni backup na pendriva i zanosisz to kompa na kturym pracuje si-Cam i tam wklejasz(musisz znależć zakładkę backup) ten backup i za pomocą prima tolbar wczytujesz go .restart compa i gotowe.

pozdrawiam

Autor tematu
misior82

Post napisał: misior82 » 13 gru 2011, 15:50

ok backup'a zrobiłem niestety nie pomogło:(
jakieś inne sugestie??

a przy okazji mam pytanie odnośnie drukowania raportów czy mozna edytować co ma być na takim raporcie i czy można gdzieś zmienić wygląd (chodzi mi o rozmiar )??

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”