Wybór migomatu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Wybór migomatu
Witam planuje zakup migomatu taki mały przenośny.
Potrzebny mi jest do spawania zwykłej stali w terenie i żeby były to solidne spawy.
I jak lepiej spawać z butlą czy drutem samoobsługowym.
koszt to ok 2.5 o 4 tys
i jaki migomat polecacie
Potrzebny mi jest do spawania zwykłej stali w terenie i żeby były to solidne spawy.
I jak lepiej spawać z butlą czy drutem samoobsługowym.
koszt to ok 2.5 o 4 tys
i jaki migomat polecacie
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Jakie grube materiały chcesz spawać?
Może esab caddy mig. Jak mały to inwertorowy. masz link.
http://allegro.pl/spawarka-inwertor-esa ... 85903.html
Moze kemppi minarc mig. Ale nie ma zestawu, butli, drutu. Chociaż maskę polecałbym zakupić inną, bo w tej po jakimś czasie można gały naświetlić...
Ja mam spawakę tig i mma w jednym i używam zwykłej przyłbicy tecmena z odchylanym filtrem. Taka jest dla oczu najlepsza. Jak podniesiesz filtr to można szlifować czy opukać szlakę. W automatach chyba nie powinno się szlifować. Jak masz taki budżet to looknij na bester magster 220 lub 280. Chyba że ma koniecznie być mały, lekki i na jedną fazę.
Może esab caddy mig. Jak mały to inwertorowy. masz link.
http://allegro.pl/spawarka-inwertor-esa ... 85903.html
Moze kemppi minarc mig. Ale nie ma zestawu, butli, drutu. Chociaż maskę polecałbym zakupić inną, bo w tej po jakimś czasie można gały naświetlić...
Ja mam spawakę tig i mma w jednym i używam zwykłej przyłbicy tecmena z odchylanym filtrem. Taka jest dla oczu najlepsza. Jak podniesiesz filtr to można szlifować czy opukać szlakę. W automatach chyba nie powinno się szlifować. Jak masz taki budżet to looknij na bester magster 220 lub 280. Chyba że ma koniecznie być mały, lekki i na jedną fazę.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Pospawasz jak cholera... Nawet 12 milimetrów jak zeskosujesz odpowiednio. Nie ma co się zastanawiać. Bierz esaba. nic lepszego nie kupisz...
jak spawasz grubsze rzeczy to skos na x y lub v, można zrobić szczelinę, ale jak szczelina to najlepiej dać podkładkę z płaskownika. I spawasz wielościegowo niższymi (nie maksymalnym prądem)amperażami.
jak spawasz grubsze rzeczy to skos na x y lub v, można zrobić szczelinę, ale jak szczelina to najlepiej dać podkładkę z płaskownika. I spawasz wielościegowo niższymi (nie maksymalnym prądem)amperażami.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2011, 21:29 przez spawacz21, łącznie zmieniany 1 raz.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21