Nie mogę wyciągnąć geometrii z krawędzi.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Nie mogę wyciągnąć geometrii z krawędzi.
Cześć. Od kilku lat korzystałem z Edgecam 2009 R1. Dziś zainstalowałem 2012 R1 i pojawił się problem. Nie mogę wyciągnąc geometrii z krawędzi. Niezależnie czy wczytam plik z Solid Works, czy w formacie parasolid - xt, za każdym razem jak chcę użyć opcji "geometria z krawędzi", bądź "geometria z pętli" nie mogę tej geometrii wyciągnąć. Najżdżając kursorem na którą kolwiek z krawędzi bryły podświetla mi całą bryłę, a nie wskazaną krawędź. Jeżdżąc kursorem po bryle zauważyłem, że można znaleźć jedną, bądź dwie krawędzie, które da się zaznaczyć i wyciągnąć. Jak mam tę jedną krawędź podświetloną to mogę do następnych przełączać się tabulacją, ale to jest bez sensu. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? Z góry serdeczne dzięki!
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
witam kolego
ja mialem podobny problem
zainstalowalem w nowym laptopie EC a laptop byl nie bylejaki bo posiada procek I7
problem moze lezec po stronie karty graficznej.
najpier wybierasz punkt 1 a nastepnie punkt 2.
musisz to sprawdzic.
ja mialem podobny problem
zainstalowalem w nowym laptopie EC a laptop byl nie bylejaki bo posiada procek I7
problem moze lezec po stronie karty graficznej.
najpier wybierasz punkt 1 a nastepnie punkt 2.
musisz to sprawdzic.
- Załączniki
-
- dysk.jpg (68.01 KiB) Przejrzano 2060 razy
Codziennie uczę się czegoś nowego 
podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale

Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe