OUS 1 Odrdzewianie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Też mam taki zestaw i OUS tylko frezuje, bo jako tokarka nie umywa się do TSA. Z frezowaniem też trzeba subtelnie, bo gigant to nie jest. Ale lepsze to niż nic.ancover pisze:Spoko panowieJa mam jeszcze sprawną tsa-16 a ousa chce reanimowac bo moze do frezowania sie przyda a i ogólnie dla samej satysfakcji ze nie skończyła w piecu.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 14
Ja daje sode oczyszczoną spożywczą na całe wiadro dałem dwie paczki po 100 gram i zasilacz podłaczyłem taki od CB-i, on ma 13,8 volta 6amper bo jak podłączyłem taki mały zasilacz 6 voltowy to sie zagrzał i padł.Jakie chemikalia trzeba dać żeby nastąpiło odrdzewianie i jakie natężenie prądu
Zostało mi jeszcze odświeżyć wrzeciono. W tym stanie jak jest teraz to lekko chodzi prawo lewo jakieś 2 cm w każdą strone później ewidentnie coś blokuje (może łożysko jakieś) nie wiem co to może być. W sobotę będę rozkręcał.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 14
Witam oglądajacych 
Dzisiaj umęczyłem się z odkręceniem uchwytu i mocowania na silnik gdyby nie ściagacz i kowalskie imadło nic by z tego nie było. Pomogła też fotka z forum oski bo nie wiedziałem czy uchwyt ma lewy czy prawy gwint. Słoneczko świeciło i udało się coś malnąć. Głowica czeka na nowe łożyska a na razie całość wygląda tak >

Numer mojego "ousola" 409

Dzisiaj umęczyłem się z odkręceniem uchwytu i mocowania na silnik gdyby nie ściagacz i kowalskie imadło nic by z tego nie było. Pomogła też fotka z forum oski bo nie wiedziałem czy uchwyt ma lewy czy prawy gwint. Słoneczko świeciło i udało się coś malnąć. Głowica czeka na nowe łożyska a na razie całość wygląda tak >

Numer mojego "ousola" 409