Blokada podzielnicy na kole pasowym wrzeciona.wazwa pisze:Co to za przyrząd na tej tokarce
Kilka pytań nt. TSA 16
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Zasyfiały złom.Michal1k pisze:A moje drugie pytanie to:, co to jest dostałem to razem z tokarką
[url=http://images35.fotosik.pl/1940/481a9f3e7bf16ccdm.jpg]Obrazek[/URL]
.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Brak klina na kole zębatym, ścięty kołek w elemencie sprzęgajacym. Nie potrafisz opisać dokładniej?Michal1k pisze:Witam w ostatnim czasie zakupiłem tokarkę tsa 16 mam z nią pewien problem a mianowicie nie mogę uruchomić posuwu, mam koła do gitary, lecz Norton nie chce się "ruszyć”, Jaka może być tego przyczyna?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 15
Ciężko ocenić prawdziwą wartość bo jak by nie patrzeć to jest ...
... mniej więcej pół tokarki widać na zdjęciu , brakuje standardowego konia , uchwytu samocentrującego , jest tylko do zaciskania tulejek [ których i tak nie ma ] , brak stołu z przekładnią pasową , silnika . Brak podtrzymki stałej i ruchomej , nie widzę dokumentacji dtr . Po za tym jest ok .
... mniej więcej pół tokarki widać na zdjęciu , brakuje standardowego konia , uchwytu samocentrującego , jest tylko do zaciskania tulejek [ których i tak nie ma ] , brak stołu z przekładnią pasową , silnika . Brak podtrzymki stałej i ruchomej , nie widzę dokumentacji dtr . Po za tym jest ok .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
No niestety reszta została rozkradziona z tego baraku... Tulejki też były, jednak ja już ich nie zastałem ;/ Jedyne pocieszenie to to, że jest ona nie używanapanzmiasta pisze:Ciężko ocenić prawdziwą wartość bo jak by nie patrzeć to jest ...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Kompletowania ciąg dalszy:

Stół torchę zamókł i będzie robiony nowy blat według oryginału + wypiaskowanie i pomalowanie wanny, bo trochę też wody dostała. Stół nówka
Przy okazji kupiłem taką małą szlifiereczkę, także nie używaną, na tabliczce jest napisane typ: GACH-2, jednak nie mogę znaleźć więcej informacji na jej temat. Może wie ktoś coś na jej temat?

PS: Z tego co się orientuje brakuje mi jeszcze:
-podtrzymki ruchomej
-tulejek zaciskowych
-uchwytu z zabierakiem fi80
-konika zwykłego
Czy coś pominąłem? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Stół torchę zamókł i będzie robiony nowy blat według oryginału + wypiaskowanie i pomalowanie wanny, bo trochę też wody dostała. Stół nówka

Przy okazji kupiłem taką małą szlifiereczkę, także nie używaną, na tabliczce jest napisane typ: GACH-2, jednak nie mogę znaleźć więcej informacji na jej temat. Może wie ktoś coś na jej temat?

PS: Z tego co się orientuje brakuje mi jeszcze:
-podtrzymki ruchomej
-tulejek zaciskowych
-uchwytu z zabierakiem fi80
-konika zwykłego
Czy coś pominąłem? Pozdrawiam i proszę o pomoc.