No właśnie, z tymi silnikami jest taki problem, że nigdzie nie da się znaleźć ich parametrów. Jakiś czas temu przymierzałem się do ich zakupu, ale właśnie z powodu braku dokumentacji odpuściłem. Kupiłem za to 23KM-K138-P1V, bo o nich coś dało się w sieci znaleźć. Przy bipolarnym podłączeniu mają podany moment 1,25Nm i prąd 2,1A. Zmierzyłem rezystancję uzwojeń między pinami 1-3, miernik pokazał 2,4ohm. W stanie ustalonym, przy prądzie 2,1A, daje to moc 2,4ohm*2,1A*2,1A=12W na fazę. Silnik 23KM-K112 ma zdaje się takie same wymiary, więc można sądzić, że projektanci przyjęli podobną moc rozpraszaną w uzwojeniach. A jeśli tak, to można zmierzyć rezystancję jak wyżej i tak wyliczyć prąd, by wyszło również około 12W. Potem kupić sterownik o odpowiednim prądzie maksymalnym, ale do pierwszych prób ustawić nieco mniejszy
W innym wątku przeczytałem, że zmierzyłeś i jest 1,9ohm szeregowo. Czyli przyjmując 12W, wychodzi 2,5A.
A odnośnie pytania o połączenie, to uzwojeń nie można połączyć równolegle, bo są one wewnątrz już połączone szeregowo. Czyli jedno uzwojenie to (na 99,9%, analogicznie jak w innych, znanych mi silnikach Minebea), 1-początek, 2-środek, 3-koniec, drugie 4-5-6. Czyli do bipolarnego sterownika dajesz 1 i 3 jako jedno uzwojenie, 4 i 6 jako drugie, a środki pozostają nigdzie nie podłączone.