Pytanie rozwinę:
Która droga w amatorskich maszynach jest lepsza?
Ekran dotykowy plus zadajnik czy wyłącznie klawiatura?
Pytam o amatorskie bo wszyscy wiemy na co postawili producenci.
Najbardziej zapraszam osoby mające potrzebę przekonania innych

No to ja jestem mało zaproszony...
I jeszcze dodam, że używanie ekranu dotykowego ma sens tylko z dedykowanym interfejsem graficznym. Palcem "wciska" się inaczej niż myszą klika. Dotykanie małych i zbyt blisko położonych przycisków jest męczarnią i niejednego zniechęci...dla mnie wygodniejsze jest dotknięcie ekranu (który łatwo umyć) niż obsługiwanie tłustymi i brudnymi łapami myszy czy klawiatury.
Wiem że wielu to nie przekona, bo widziałem w jakim stanie ludzie mają laptopy, choć używają ich w domu a nie w warsztacie...
lepi pisze:czy wyłącznie klawiatura?
a po co to i komu przecież un nie ma i wszystkie maszyny działajądrzasiek90 pisze:Pewnie, że tak.
Oczywiście, że nie.
Bo to raczej oczywiste a dostepność tzw wędki z MPG narzuca wręcz rozwiązania poczatkujacym budowniczym . Bo skoro gotowe...
tux ty nie tłumacz po co i jaki cel po prostu zrób opis krok po kroku jak wszystko zainstalować i tyle . jaki kiedyś zadałem pytanie na temat monitora z dotykiem to jeden cwaniak tylko negował a teraz widzę już więcej ludzi chce to robić .tuxcnc pisze:Ale powtórzę to co napisałem w innym wątku
i nie tylko ty mak myślisz tylko że tu było wszystko negowane bo niby ludziom się w głowach przewraca jak na tokarce z linuxem jest mpg.qqaz pisze:A po to bo mi się podoba i lubie
jeśli z tych dominatorów to może i dobrze .lepi pisze:Widzę, że z niektórych uciekła potrzeba dzielenia się wiedzą