Sinumerik 810m GA1 PLC
błąd ORD 1 PLC STOP po wgraniu plc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Sinumerik 810m GA1 PLC
Witam! Posiadam frezarkę na sterowaniu Sinumerik 810m GA1, padła w niej bateria, po wgraniu plików %TEA1 %TEA2 i %PCP według instrukcji znalezionej na forum, sterowanie załącza się z błędem ORD 1 PLC STOP. Próbowałem różnych kabli, prędkości przesyłu a zawsze po wszystkim wywala ten błąd. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu problemu.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Sinumerik 810m GA1 PLC

Witam ma tokarkę z sinumerikiem 810t prawdopodobnie GA2 zrobiłem beckup %TEA1 PLC dane maszynowe
i całą resztę z menu czy mogę zrobić coś więcej jakieś cykle itp.Mam jeszcze problem z monitorem cały czas na środku wyświetlają mi się ustawienia monitora jak mogę to wyłączyć bo przeszkadza to w pracy .
-

Niestety po obudową nie ma żadnego przyciski , mam taki sam jak na zdjęciu tylko numer LCD10-0013A czy ktoś wie jak wyłączyć ustawienia monitora?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Jak zrobił pan backup to wystarczy ale polecałbym plc zgrać w formie s5d. A monitor musi mieć coś z synchronizacją bo cały czas się dostraja.
-
Chętnie bym zrobił beckup plc s5d ale nie mogę nigdzie znaleźć opisu chyba że ma Pan jakąś rozpiskę ,a co do monitora to z tył są przełączniki , dostanę się do nich bez rozbierania całego sterownika może ktoś wie który do czego służy bo może wystarczy przełączyć któryś i będzie działało a nie chciałby nic uszkodzić.