Potrzebuję zminimalizować tryb hmi i wejść do windowsa. Czy da się to zrobić z klawiatury maszynowej?? czyli z pulpitu? jaki skrót jest do takiej operacji??
przy wejściu do windowsa potrzebne jest hoslo do uzytkownikia auduser.. moze ktoś zna??
minimalizacja hmi
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
A probowales wlozyc USB Stick do gniazda USB?
Wtedy na HMI naklada sie okno katalogu USB, a tedy mozesz juz dojsc do wybranego innego katalogu na dysku.
No chyba ze potrzebujesz odpalic samego WIN. Wtedy podczas staru systemu pojawia ci sie ekran Sinumerik... wtedy musisz przeskoczyc na puste pole ponizej ( jest to logowanie do Windowsa)

No chyba ze potrzebujesz odpalic samego WIN. Wtedy podczas staru systemu pojawia ci sie ekran Sinumerik... wtedy musisz przeskoczyc na puste pole ponizej ( jest to logowanie do Windowsa)
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Próbowalem ale w 840D w hmi jest menadżer plikow tez do zdgrywania programow wiec to dopada a przy logowaniu potrzebne jest haslo ktorego nie znam.
a to w ogole jest mi potrzebne do stworzenia komunikacji sieciowej z maszyna zas do windowsa potrzebuje wejsc by przypisac nr IP
[ Dodano: 2009-06-23, 14:52 ]
Już obczaiłem:-) Jako tako trybu HMI nie da się zminimalizować choć nie próbowałem jeszcze polecenia minimalizuj wszystko.. ale można wejść do panelu sterowania systemu windows.
Menu Select\ uruchomienie\ MMC\ DOS SHell i tam wpisujemy komendę "Kontrol padel" i przeglądamy sobie windows:-) szkoda że nie ma karty dziękowej bo bym se winampa wrzucił:-P he he pozdrawiam[/center]
a to w ogole jest mi potrzebne do stworzenia komunikacji sieciowej z maszyna zas do windowsa potrzebuje wejsc by przypisac nr IP
[ Dodano: 2009-06-23, 14:52 ]
Już obczaiłem:-) Jako tako trybu HMI nie da się zminimalizować choć nie próbowałem jeszcze polecenia minimalizuj wszystko.. ale można wejść do panelu sterowania systemu windows.
Menu Select\ uruchomienie\ MMC\ DOS SHell i tam wpisujemy komendę "Kontrol padel" i przeglądamy sobie windows:-) szkoda że nie ma karty dziękowej bo bym se winampa wrzucił:-P he he pozdrawiam[/center]