Fanuc 0i-MD czytanie z pendrive
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
a korzystales do tej pory z karty ?
jak tak to trzeba zmienić kanał w ustawieniach na "usb" ale nie pamiętam jaki to był chyba 15, sprawdze w poniedziałek w pracy...
poten to juz klikanie zeby wgrac program na maszyne "edit" "=>" "urządzenia" "usb" "czytaj" "Oxxxx wprowadz"
w innej maszynie trzeba jeszcze potwierdzic nr programu ale to juz widac na pulpicie maszyny
memory i zielony
a jeśli chcesz puscic go prosto z usb bez kopiowania na maszyne(DNC) - to sie nie da
zostaje karta
jak tak to trzeba zmienić kanał w ustawieniach na "usb" ale nie pamiętam jaki to był chyba 15, sprawdze w poniedziałek w pracy...
poten to juz klikanie zeby wgrac program na maszyne "edit" "=>" "urządzenia" "usb" "czytaj" "Oxxxx wprowadz"
w innej maszynie trzeba jeszcze potwierdzic nr programu ale to juz widac na pulpicie maszyny

memory i zielony

a jeśli chcesz puscic go prosto z usb bez kopiowania na maszyne(DNC) - to sie nie da

zostaje karta
Pozdrawiam Michał
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
M198 to wywołanie programu z pamięci zewnętrznej. Nie wiem czy się uda, tym bardziej że MoldMichal twierdzi że nie, ale moim zdaniem warto spróbować.
Wpisujesz tą linię w kodzie programu na maszynie.
Co do ustawienia kanału transmisji, to najlepiej sprawdź u siebie w instrukcji maszyny pod jakim kanałem masz USB.
Pozdrawiam
Wpisujesz tą linię w kodzie programu na maszynie.
Co do ustawienia kanału transmisji, to najlepiej sprawdź u siebie w instrukcji maszyny pod jakim kanałem masz USB.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Przecież wystarczy przekopiować program z pamięci usb do pamięci CNC??
Jeśli taka operacja cię interesuje to fanuc jest dość kapryśny jeśli chodzi o urządzenia zewnętrzne.
http://wikimarek.referata.com/wiki/DNC# ... UC_32i_itp.
Jeśli taka operacja cię interesuje to fanuc jest dość kapryśny jeśli chodzi o urządzenia zewnętrzne.
http://wikimarek.referata.com/wiki/DNC# ... UC_32i_itp.