odblokowanie zapisu parametrów
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
odblokowanie zapisu parametrów
co może być przyczyną gdy nie mogą włączyć zapisu parametrów, wiem że trzeba to robić w trybie MDI wpisuje w miejsce zera jedynkę inputem i nic dalej pozostaje zero, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, proszę o jakieś sugestie
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Tagi:
-
kolego dokładnie to jest taka sprawa że znajomy nie może tego zrobić i jest to frezarka, nie byłem przy tym więc pytam tylko o sugestie, ale powiedz czy jeśli by kluczyk nie był przełączony to były by właśnie takie objawy? albo dało by się zmienić zero na jedynkę ale nie dało by się już zmienić konkretnego parametru? poza tym to zdaje mi się że ten kluczyk na pulpicie jest chyba odpowiedzialny za edycję programów a nie parametrów
[ Dodano: 2010-08-13, 07:16 ]
ta frezarka to "Baca" Andrychowskiej fabryki maszyn z sterowaniem Oi-MC
[ Dodano: 2010-08-16, 00:19 ]
podbijam jeszcze raz temat, czy ktoś wie jak w Andrychowskiej "Bacy" włączyć "zapis parametrów" ? bo za nic tego nie można zrobić, czyżby serwis miał na to jakiś swój nikomu nie znany sposób?
[ Dodano: 2010-08-13, 07:16 ]
ta frezarka to "Baca" Andrychowskiej fabryki maszyn z sterowaniem Oi-MC
[ Dodano: 2010-08-16, 00:19 ]
podbijam jeszcze raz temat, czy ktoś wie jak w Andrychowskiej "Bacy" włączyć "zapis parametrów" ? bo za nic tego nie można zrobić, czyżby serwis miał na to jakiś swój nikomu nie znany sposób?
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Grzyb, MDI, jedynka i kluczyk, drzwi bez znaczenia.
Jest jeszcze wazne, ktory parametr chcesz zmienic.
Sa takie, ktore da sie tylko w trybie serwisowym.
Jest jeszcze wazne, ktory parametr chcesz zmienic.
Sa takie, ktore da sie tylko w trybie serwisowym.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
jak by kogoś interesował ten problem w Andrychowskiej Bacy jest na pulpicie parę klawiszy które są puste (to znaczy są całe białe, bez oznaczenie), jak ktoś ma to wie o czym mówię, w tej maszynie żeby włączyć zapis parametrów trzeba nacisnąć pewną kombinację tych klawiszy, już nie pamiętam dokładnie jaka była kombinacja ale jak by trzeba by to jestem w stanie to załatwić
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zeby zmienic parametry najpierw trzeba spelnic warunki:
1. Aktywny tryb MDI
2. Kluczyk MEMORY PROTECT na OFF
3. W opcjach: SETTING (przycisk)-> Setting ( przycisk softwareowy) ustawiamy parametr "PARAMETER WRITE" na 1
Od teraz mozna zmieniac w zasadzie wszystkie parametry.... na wlasne ryzyko oczywiscie.
Pozdrawiam
1. Aktywny tryb MDI
2. Kluczyk MEMORY PROTECT na OFF
3. W opcjach: SETTING (przycisk)-> Setting ( przycisk softwareowy) ustawiamy parametr "PARAMETER WRITE" na 1
Od teraz mozna zmieniac w zasadzie wszystkie parametry.... na wlasne ryzyko oczywiscie.
Pozdrawiam
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<