Nawiasy w programie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
dziękuję poszukam i na rano podeślę wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc
[ Dodano: 2010-09-21, 20:32 ]
to będzie to
[ Dodano: 2010-09-21, 20:37 ]
i jeszcze mam to
[ Dodano: 2010-09-21, 20:32 ]
to będzie to
[ Dodano: 2010-09-21, 20:37 ]
i jeszcze mam to
- Załączniki
-
- GSK980TD.rar
- (6.03 MiB) Pobrany 3330 razy
-
- 980TD%20PLC%20user%20manual(English%20version).pdf
- (2.61 MiB) Pobrany 2602 razy
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Nawiasy w programie
qerc - rozwiązałeś problem ?qerc pisze:Witam wszystkich
Mam problem z nawiasami ...
p.s.
Pytałem kolegów po fachu ....Oni również nie wiedzą , co jest z tymi komentarzami grane.

Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
qerc - spróbuj ponownie załadować program napisany przez WZÓR lecz wcześniej zmień rozszerzenie NC na TXT. Poza tym musisz zmienić wszystkie komentarze w nawiasach na zapis Z DUŻEJ LITERY!!!! Żadna ze znanych mi starszych maszyn nie ma możliwości odczytu programu z rozszerzeniem NC (tylko TXT lub MIN) jak również nie jest w stanie odczytać małych literek. Dodatkowo zmień w nagłówku tytuł pliku i zapisz jako O1234. Podejrzewam, że i tak pojawi się ten sam błąd więc może zmień program do transmisji danych - była o nich mowa wiele razy na tym forum 
A może wejdź na stronę producenta tego sterownika http://www.gsk.com.cn/english/download.asp?Page=2 i pobierz oferowany tam program do transmisji? Poza tym jest tam opcja On-line Consultation - możesz zadać pytanie i pewnie doczekasz się odpowiedzi

A może wejdź na stronę producenta tego sterownika http://www.gsk.com.cn/english/download.asp?Page=2 i pobierz oferowany tam program do transmisji? Poza tym jest tam opcja On-line Consultation - możesz zadać pytanie i pewnie doczekasz się odpowiedzi

Goooogle zawsze pomocne
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Witam komentarze pisze sie:
O0221 (komentarz programu) np frezowanie nabki
pozostałe komentarze w programie gdzieś....
N325 G1 X20 Y20 Z20; : (Komentarz dowolny)
Nie jestem pewien ale fanuc polecenie EOB (czyli srednik) ukrywa wiec wystarczy jakis znak np : po koncu bloku
O0221 (komentarz programu) np frezowanie nabki
pozostałe komentarze w programie gdzieś....
N325 G1 X20 Y20 Z20; : (Komentarz dowolny)
Nie jestem pewien ale fanuc polecenie EOB (czyli srednik) ukrywa wiec wystarczy jakis znak np : po koncu bloku
operator programista cnc (fanuc, sinumerik, heidenhein, osai, nums, pronum, laser trumpf, szlifierka cnc Aries 5, Quinto by Schneeberger)
-
WZÓR,
niestety problem nadal nie rozwiązany ale dzięki za wszelką pomoc
[ Dodano: 2010-10-06, 12:18 ]
BoKo1,
dzięki robiłem tak jak radziłeś ale nie poszło
a co do programu do transmisji danych to kicha może komuś uda się pobrać z tej strony tylko jak ja próbuję to wyskakuje jakiś błąd inne pobierają się bez przeszkód
niestety problem nadal nie rozwiązany ale dzięki za wszelką pomoc
[ Dodano: 2010-10-06, 12:18 ]
BoKo1,
dzięki robiłem tak jak radziłeś ale nie poszło
a co do programu do transmisji danych to kicha może komuś uda się pobrać z tej strony tylko jak ja próbuję to wyskakuje jakiś błąd inne pobierają się bez przeszkód
-
jeśli to jest ten ze strony producenta to kiedyś trafiłem na niego i testowałem
nie wiem co robię nie tak ale nie otwiera on ani plików tekstowych ani nie widzi nawet programów wcześniej zapisanych a ściągniętych z maszyny w celu archi-wizowania.
Dziękuję za pomoc ale nic mi po tym programie albo muszę ustawić jakieś parametry próbowałem różne i nic mi to nie daje ja do komunikacji używam taki i oprócz problemów z nawiasami jest ok.
nie wiem co robię nie tak ale nie otwiera on ani plików tekstowych ani nie widzi nawet programów wcześniej zapisanych a ściągniętych z maszyny w celu archi-wizowania.
Dziękuję za pomoc ale nic mi po tym programie albo muszę ustawić jakieś parametry próbowałem różne i nic mi to nie daje ja do komunikacji używam taki i oprócz problemów z nawiasami jest ok.
- Załączniki
-
- TDComm.zip
- (901.02 KiB) Pobrany 238 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
mam trochę inny problem ale pozwólcie że podciągnę go pod ten temat, potrzebuję parametru odpowiedzialnego za włączenie funkcji wstawiania nawiasów dla sterownika 21-T, dla nie wtajemniczonych nie mam nawiasów na klawiaturze maszyny, więc powinna być taka funkcja na klawiszach wielofunkcyjnych
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.