Grawerowanie?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Grawerowanie?
Witam, czy ktoś z Was mógłby mi wytłumaczyć jak przy pomocy mojej frezarki wyfrezować na powierzchni płytki aluminiowej kontur z pliku dxf? Na początku chodzi mi o proste logo wykonane w Corelu, przerobione w coreltracce i exportowane do pliku dxf. I co dalej?Ffrez do grawerowania mam, zagłębienie frezu jakieś 0,5mm mi w zupełności wystarczy... ale jak uzyskać kod dla maszyny... "wpisywanie z palca" konturu liter mnie zabiło przy trzech literach.
Sterowanie to TNC151.
Sterowanie to TNC151.
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witaj
A po co zrobiłeś *.dxf oczywiście można w ten sposób ale łatwiejszy i szybszy to zapisać w Corelu pracę jako *bmp i za pomocą programu BMP do G-Kodu , często było pisane na forum o tym
Poszukaj
A po co zrobiłeś *.dxf oczywiście można w ten sposób ale łatwiejszy i szybszy to zapisać w Corelu pracę jako *bmp i za pomocą programu BMP do G-Kodu , często było pisane na forum o tym
Poszukaj

... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Do wygenerowanie G kodu z dxf potrzebny będzie system CAM
Ja posiadam program na heidenhaina z wszystkimi literami i cyframi wszystko na Q parametrach można go w pełni modernizować tzn. wielkość liter, kat itp.Program jest mojego autorstwa jak jesteś zainteresowany to pisz na emaila. [email protected]
Ja posiadam program na heidenhaina z wszystkimi literami i cyframi wszystko na Q parametrach można go w pełni modernizować tzn. wielkość liter, kat itp.Program jest mojego autorstwa jak jesteś zainteresowany to pisz na emaila. [email protected]
Fachman