Transmisja danych
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Transmisja danych
Witam, chciałbym zrobić transmisje danych z maszyną, czy ktoś z was już to robił ? może ma ktoś jakiś poradnik jak sie do tego zabrać, czekam na odpowiedź pozdrawiam 

Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
mógłbyś mi podać linka, znalazłem na stronie schemat kabla, ale nie pasuje i dalej jak włączam program cncremo ustawiam w opcjach Lokalne połączenie po czym naciskam F9 czyli utwórz połączenie, włacza sie czas 60 sekund i po upływie nic sie nie dzieję ;/ czekam na pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2015-07-27, 11:07 ]
Pokombinowałem dzisiaj przy maszynie i doszedłem do tego ze jak odpalam program TNC-Server to na dole pisze że jest połączenie czyli kabel mam dobry, teraz tylko problem mam z programem TNCremo klikam w niego określam konfigurację i mam tak
Lokalne połączenie TCP/IP Localhost, IP adres/host-nazwa Localhost odpalam F9 i nie chce mi połączyć przypominam że moja maszyna to TNC310 co robić w takim wypadku ?
[ Dodano: 2015-07-27, 11:07 ]
Pokombinowałem dzisiaj przy maszynie i doszedłem do tego ze jak odpalam program TNC-Server to na dole pisze że jest połączenie czyli kabel mam dobry, teraz tylko problem mam z programem TNCremo klikam w niego określam konfigurację i mam tak
Lokalne połączenie TCP/IP Localhost, IP adres/host-nazwa Localhost odpalam F9 i nie chce mi połączyć przypominam że moja maszyna to TNC310 co robić w takim wypadku ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Musisz w tnc server ustawć transmisje FE i tak samo w maszynie, następnie ustawić prędkości transmisji na takie same wartości w maszynie i programie.
Później już tylko w tnc serwer ustawiasz folder z programami i na maszynie powinny się wyświetlać gdy wejdziesz w RS232/FE lub po naciśnięciu bodajże EXT
Później już tylko w tnc serwer ustawiasz folder z programami i na maszynie powinny się wyświetlać gdy wejdziesz w RS232/FE lub po naciśnięciu bodajże EXT