haidenhain TNC 355
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
haidenhain TNC 355
Witam, mam problem z wpisywaniem długości narzędzi w Bridgeport Interact wcześniej tym zajmował się zmiennik teraz go nie ma z tego co pamiętam to pierwsze narzędzie mierzyło się do materiału wpisywało Z 0 i ENT a następne narzędzia też mierzyło się do materiału i w programie pisałem długość z (actual) przy wywołaniu narzędzia. I jak teraz tak robię to pierwsze ok a następne narzędzia mają złe wysokości i jak zmieniam wartość to i tak jest jakaś jedna długość??? Może być przyczyną że już mam za dużo programów na maszynie i powtarzających się narzędzi? Z góry dzięki za pomoc .
seiki
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
My robimy to tak : narzędzie mierzymy do kołnierza wrzeciona głębokościomierzem a wartość wpisujemy do tablicy narzędzi .
po wybraniu Tool call 1 S100 maszyna wybiera narzędzie i przyjmuje korekcje dł.
po wybraniu Tool call 1 S100 maszyna wybiera narzędzie i przyjmuje korekcje dł.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam,
nie używam tabeli narzędzi, długości wpisuje właśnie przy wywołaniu narzędzia TOOL DEF tak jak wspominałem pierwsze narzędzie w programie wyzeruje i jest ok a następne mimo że wpisuję różne długości to przy wywołaniu narzędzia to i tak zjeżdża na jedną wysokość tego pierwszego narzędzia i zauważyłem że przy programach które jeszcze pisał zmiennik wysokości wpisane działają poprawnie (sprawdzałem kilkakrotnie to piszę tak samo program)???
nie używam tabeli narzędzi, długości wpisuje właśnie przy wywołaniu narzędzia TOOL DEF tak jak wspominałem pierwsze narzędzie w programie wyzeruje i jest ok a następne mimo że wpisuję różne długości to przy wywołaniu narzędzia to i tak zjeżdża na jedną wysokość tego pierwszego narzędzia i zauważyłem że przy programach które jeszcze pisał zmiennik wysokości wpisane działają poprawnie (sprawdzałem kilkakrotnie to piszę tak samo program)???
seiki