Witajcie koledzy.
Pytanie na szybko potrzebuję znać wymiary podstawy szlifierki SPH1 oraz wymiary rozstawu śrub montażowych w tej podstawie. Mam zamiar nabyć takową szlifierkę, tylko muszę ją wydostać z garażu. Tylko JAK? Jakieś podpowiedzi, sugestie?
Przesuwać tocząc na rurkach, czy lepiej na rolkach do transportu maszyn? a może lepiej przykręcić do podstawy kątownik/ceownik/profil i ciągnąć za pomocą wciągnika łańcuchowego po ziemi jak na saniach? maszyna musi jeszcze pokonać podjazd do garażu pod kątem...
Transport maszyn
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Posty w temacie: 1
Jeżeli masz pochylnię, to nie polecam rurek.
Przynajmniej ja źle wspominam wyciąganie 3 tonowej maszyny z garażu na rurkach, beton był minimalnie nierówny i rurki uciekały gdzie chciały. Drugie podejście było na wózkach zrobionych z ceownika i rolek do paleciaków, wciągarka z autolawety wciągała aż miło.
Wózki były przykręcone zamiast wibroizolatorów, więc nigdzie nie uciekały.
Przynajmniej ja źle wspominam wyciąganie 3 tonowej maszyny z garażu na rurkach, beton był minimalnie nierówny i rurki uciekały gdzie chciały. Drugie podejście było na wózkach zrobionych z ceownika i rolek do paleciaków, wciągarka z autolawety wciągała aż miło.
Wózki były przykręcone zamiast wibroizolatorów, więc nigdzie nie uciekały.