WITAM!
Proszę o radę , jaką wiertarkę kupić? Będę robił ogrodzenie ( sztachety drewniane i profil) i będzie do wywiercenia z 6000 otworów . Bawię się też nierdzewką i czasem wiercę koronkami nawet 52 mm.
Zastanawiam się nad einhell tylko 501 czy 701, tylko słyszalem gdzieś że one mają plastikowe koła pasowe .
Wybór wiertarki do domowego warsztatu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Do firmy ostatnio kupili 701 do wiercenia otworów w obudowach plastikowych i innych pierdołach. Miała tak masakryczny luz, że od razu wylądowała na reklamacji. Przyszła kolejna i to samo
, dodatkowo miała uszkodzoną obudowę. Teraz wiertarka leży w pudełku i bujają się ze zwrotem kasy :/. Nie wiem jak można taki syf sprzedawać.
Sobie kupiłem małego TITANA i to samo - luz masakra. Dopiero jak dołożyłem jeszcze jedną śrubę "kasującą luz" jest odrobinę lepiej, ale daaaleko jej do ideału.

Sobie kupiłem małego TITANA i to samo - luz masakra. Dopiero jak dołożyłem jeszcze jedną śrubę "kasującą luz" jest odrobinę lepiej, ale daaaleko jej do ideału.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Witam
Też mam 501 i większą 701 (to samo, ale innej firmy)
501 nie ma luzu, 701 ma, ale co z tego? I tak wiertło więcej się wygina niż ten luz, a jak napunktuję to idzie dobrze.
Nie dramatyzujmy, do ogrodzenia nadaje się świetnie, po co przepłacać.
Pozdrawiam
Jacek
Też mam 501 i większą 701 (to samo, ale innej firmy)
501 nie ma luzu, 701 ma, ale co z tego? I tak wiertło więcej się wygina niż ten luz, a jak napunktuję to idzie dobrze.
Nie dramatyzujmy, do ogrodzenia nadaje się świetnie, po co przepłacać.
Pozdrawiam
Jacek
Kto się nie bawi, ten nie żyje 
Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.

Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.