Szlifierka taśmowa
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Szlifierka taśmowa
Szlifierki rzeczywiście ma bardzo fajne, kiedyś o takiej sztuce myślałem ale plany się zmieniły. Z drugiej strony nie ma co przesadzać, to tylko kawałek żelastwa wycięte na automacie i złożone do kupy, nie ma tu żadnej filozofii nie ujmując sprzedawcy 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Powiem że moja konstrukcja nie umywa się do tej z filmiku, ale ma dwie zalety; zajmuje mniej miejsca, jest pionowa na dwóch rolkach oraz znacznie mniej mnie kosztowała, kupiłem do niej silnik z uszkodzonej myjki ciśnieniowej i pas ścierny, reszta to garażowe przydasie. 
Wszystko zależy od tego co kto lubi.
Nadmienię jeszcze że gdy nie maiłem czegoś takiego to mi jej jakoś nie brakowało, ale odkąd mam to co jakiś czas jest potrzebna

Wszystko zależy od tego co kto lubi.
Nadmienię jeszcze że gdy nie maiłem czegoś takiego to mi jej jakoś nie brakowało, ale odkąd mam to co jakiś czas jest potrzebna

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 16
Odkąd zrobiłem sobie tę szlifierkę, to używam jej do każdego projektu bardzo często. Bardzo wygodne narzędzie do nadawania idealnych powierzchni i kątów w obrabianych detalach.