Ploter frezujący CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
co kimla zaproponuje za 100k? bardzo niewiele, co do sterowania co jest super w podstawowej wersji? widziałem, macałem no i bieda jest.
Bez podstaw znajomości maszyn to lepiej zatrudnić osobę która się zna lub wynająć kogoś kto w zakupie pomoże, podpowie. Teraz problem jaką maszynę kupić, za chwilę jaki frez itd, itp, bez podstaw co byś nie kupił warte tyle co segment z kryształami w babcinym pokoju.
Na gwarancję często liczyć nie możesz bo problem to zawsze wina operatora, instalacji itp cudów, temat śliski...
Bez podstaw znajomości maszyn to lepiej zatrudnić osobę która się zna lub wynająć kogoś kto w zakupie pomoże, podpowie. Teraz problem jaką maszynę kupić, za chwilę jaki frez itd, itp, bez podstaw co byś nie kupił warte tyle co segment z kryształami w babcinym pokoju.
Na gwarancję często liczyć nie możesz bo problem to zawsze wina operatora, instalacji itp cudów, temat śliski...
I don't like principles, I prefer prejudices
Tagi:
-
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
ja garazowy jestem wiec pewnikiem nie warty zachodu 
tak na marginesie robilem kiedys wycene ze stołem podcisnieniowym i wrzecionkiem z automatem i wyszło jakos 175 brutto
garazowiec tym sie rozni od producenta wielkopowierchniowego ze nie musi płacic ludioom i ie ma duzego rachunku za prąd, i hale, reszta to zwyczajne pi***olenie

tak na marginesie robilem kiedys wycene ze stołem podcisnieniowym i wrzecionkiem z automatem i wyszło jakos 175 brutto
garazowiec tym sie rozni od producenta wielkopowierchniowego ze nie musi płacic ludioom i ie ma duzego rachunku za prąd, i hale, reszta to zwyczajne pi***olenie
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 10
Ciebie nalezy omijac z wielu innych powodow. Garaz to najmniejszy problembartuss1 pisze:ja garazowy jestem wiec pewnikiem nie warty zachodu...

q
[ Dodano: 2016-02-06, 08:30 ]
Nic, ale pytajacy pisal, ze moze dolozyc kaski...dance1 pisze:co kimla zaproponuje za 100k?...
Jak wysle zapytanie do Kimli to dostanie konkretna cene -
kiedys pytalem i to bylo <> 175tys netto za podobna maszyne.
Trzebaby uaktualnic cene.
Jesli chce sie maszyne, ktora ma zarabiac kase i moze dolozyc troche
to warto sie zastanowic...
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Posty w temacie: 10
-
- Posty w temacie: 6
bartuss1 kolego do Ciebie to ja mam duży szacunek i wiem że Twoje maszyny biją na głowę chińskie świecidełka, jest tak jak być powinno solidnie bez pierdół i bzdetów.
Don Pedro
Od razu było trzeba pisać, mogę wydać 200k ale wolę 100k, mało kto do budżetu od tak dokłada 75%+.
Poniżej 200k to już można bardzo fajne centrum z 2 ręki wyrwać wraz ze szkoleniem i gwarancją, kilka większych firm handlujących maszynami prowadzi szkolenia i oferuje serwis.
Don Pedro
Od razu było trzeba pisać, mogę wydać 200k ale wolę 100k, mało kto do budżetu od tak dokłada 75%+.
Poniżej 200k to już można bardzo fajne centrum z 2 ręki wyrwać wraz ze szkoleniem i gwarancją, kilka większych firm handlujących maszynami prowadzi szkolenia i oferuje serwis.
I don't like principles, I prefer prejudices