Wiertarka ws 13 prośba o poradę
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Wiertarka ws 13 prośba o poradę
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem tu nowy i proszę Was o wyrozumiałość, gdyż dopiero zaczynam zabawę z obróbką metali.
Do rzeczy. Zakupiłem ostatnio wiertarkę stołową ws 13. Rozebrałem ją w celu wymiany łożysk i ogólnej oceny stanu technicznego. Przy zakupie nie bardzo zwracałem na to uwagę bo cena była przystępna. Okazało się , że jest luz pomiędzy tuleją a korpusem wiertarki ok 0.2mm i teraz moje pytanie:
czy tą tuleję da się jakoś pochromować, czy w jakiś inny sposób zwiększyć jej średnicę o te 0.2mm? czy raczej trzeba jakoś tulejować ten korpus wiertarki?
Z góry dzięki za pomoc.
Jestem tu nowy i proszę Was o wyrozumiałość, gdyż dopiero zaczynam zabawę z obróbką metali.
Do rzeczy. Zakupiłem ostatnio wiertarkę stołową ws 13. Rozebrałem ją w celu wymiany łożysk i ogólnej oceny stanu technicznego. Przy zakupie nie bardzo zwracałem na to uwagę bo cena była przystępna. Okazało się , że jest luz pomiędzy tuleją a korpusem wiertarki ok 0.2mm i teraz moje pytanie:
czy tą tuleję da się jakoś pochromować, czy w jakiś inny sposób zwiększyć jej średnicę o te 0.2mm? czy raczej trzeba jakoś tulejować ten korpus wiertarki?
Z góry dzięki za pomoc.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 1
Poczytaj o remoncie WS15 ,jest tam kilka koncepcji. https://www.cnc.info.pl/topics80/remont ... htm#526161
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
jest to wlacznik fa2-3.5/1bek
3.5A25C-5E4 11.08
PODAJE LINK DO ALLEGRO TAK WYGLADA
Włącznik wyłącznik Celma PRCr10 oraz rosyjska
SORKI ZA MOJE PISZANIE W ELEKTRONICZE DOPIERO JESTEN OD NIEDAWNA I SIE UCZE
[ Dodano: 2016-01-15, 17:52 ]
JEST W TEJ wiertarcze kilka kabelkow a ja niechce jej spalic bo to jest prezent pamiątka bo moim dziadku
kabelki sa 2 czarne od pradu kabla mianowicje, 2 czerwone od kondesatora od takiej metalowego pudełalka jest tam 3 kabel ale jest juz podłaczony ,sa 2 rowniez kabel brazowy jak to mozna go nazwac niewiem co gdzie podłaczyc prosze o pomoc dziekuje z gory
3.5A25C-5E4 11.08
PODAJE LINK DO ALLEGRO TAK WYGLADA
Włącznik wyłącznik Celma PRCr10 oraz rosyjska
SORKI ZA MOJE PISZANIE W ELEKTRONICZE DOPIERO JESTEN OD NIEDAWNA I SIE UCZE
[ Dodano: 2016-01-15, 17:52 ]
JEST W TEJ wiertarcze kilka kabelkow a ja niechce jej spalic bo to jest prezent pamiątka bo moim dziadku
kabelki sa 2 czarne od pradu kabla mianowicje, 2 czerwone od kondesatora od takiej metalowego pudełalka jest tam 3 kabel ale jest juz podłaczony ,sa 2 rowniez kabel brazowy jak to mozna go nazwac niewiem co gdzie podłaczyc prosze o pomoc dziekuje z gory
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1