Z czarnej stali było pominięte w restauracji bo było aluminium najgorsze z możliwych . Myte było - co nie ?
Ale ja pisze o czymś innym - proszę o skupienie się na sednie sprawy a nie na kalendarzu. Na pewno nierdzewne umyć też musi co najmniej raz na uruchomienie ( tak jak czarnuch też tylko raz )
Jaki gatunek stali na walce do młynka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Posty: 1687
- Rejestracja: 28 gru 2012, 01:04
- Lokalizacja: Galaktyka
Chlopie przerazasz mnie 
Ustalmy jedno. Czarna stal nie ma prawa miec kontaktu z zywnoscia.
Z czarnej stali w spozywce mozesz sobie co najwyzej zrobic przyczepke na ktora bedziesz z pola zbieral brudna marchew. I tam sie konczy zastosowanie stali czarnej w przemysle spozywczym.
Kazda proba uzycia stali czarnej gdzie moglaby miec kontakt z produktem spozywczym to blad.
Powiedz mi jedno : czemu upierasz sie przy tej czarne stali ? Proste argumenty i logiczne naprawde nie przemawiaja ? Jaki jest powod zeby uzyc te czarna stal ? Bo jest ? Bo nie uzywales wczesniej nierdzewnej ? Bo nierdzewna wiecej kosztuje ?
Sztucce sobie zrob z czarnej blachy. Aaa i nie zapomnij ich umyc ale tylko raz przed pierwszym uzyciem - dokladnie tak jak sam radzisz ...

Ustalmy jedno. Czarna stal nie ma prawa miec kontaktu z zywnoscia.
Z czarnej stali w spozywce mozesz sobie co najwyzej zrobic przyczepke na ktora bedziesz z pola zbieral brudna marchew. I tam sie konczy zastosowanie stali czarnej w przemysle spozywczym.
Kazda proba uzycia stali czarnej gdzie moglaby miec kontakt z produktem spozywczym to blad.
Powiedz mi jedno : czemu upierasz sie przy tej czarne stali ? Proste argumenty i logiczne naprawde nie przemawiaja ? Jaki jest powod zeby uzyc te czarna stal ? Bo jest ? Bo nie uzywales wczesniej nierdzewnej ? Bo nierdzewna wiecej kosztuje ?
Sztucce sobie zrob z czarnej blachy. Aaa i nie zapomnij ich umyc ale tylko raz przed pierwszym uzyciem - dokladnie tak jak sam radzisz ...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Posty: 1744
- Rejestracja: 03 sty 2007, 14:27
- Lokalizacja: Wiedeń
Chyba trochę przesadzasz, sporo drogich noży kuchennych jest robionych ze stali węglowej a hipsterzy i spece od krojenia miękkich pomidorów to nawet kijem nie dotkną ostrza z nierdzewkiInzSpawalnik pisze:
Ustalmy jedno. Czarna stal nie ma prawa miec kontaktu z zywnoscia.
Z czarnej stali w spozywce mozesz sobie co najwyzej zrobic przyczepke na ktora bedziesz z pola zbieral brudna marchew. I tam sie konczy zastosowanie stali czarnej w przemysle spozywczym.

Ale w przypadku tego walca imho nie ma żadnego powodu żeby skąpić na nierdzewkę, każdy kto posiada nóż z węglówki wie co się z takim ostrzem dzieje jeśli się je "zapomni" na godzinkę w zlewie... w przypadku maszyny której czyszczenie jest trochę bardziej uciążliwe niż przetarcie noża stal nierdzewna to po prostu objaw zdrowego rozsądku