Frezarka ZX 7045 ( ZAY 7045 FG) - czy ktoś używa, opinie
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Frezarka ZX 7045 ( ZAY 7045 FG) - czy ktoś używa, opinie
Jak w temacie, czy ktoś używa i może podzielić się uwagami ?
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Odkopię ten temat bo może dalej autora interesuje opinia tej maszyny a może i innych użytkowników. Tak więc jest takowa w moim posiadaniu, na prawdę nie zauważyłem jakiś mega dużych wad, jak dla mnie największą jest podnoszenie całego wrzeciona, ponieważ trzeba użyć do tego sporo siły, po krótkim czasie pracy łożyska wrzeciona dostały luzu leczy było to spowodowane pomocą młotka przy uwolnieniu stożka, po skasowaniu luzu jak do tej pory ciągle jest idealnie, myślę że było to spowodowane złym montażem, przy kasowaniu luzu i wyjęciu przekładni okazało się że brzegi zębów na jednej parze kół zazębiających się ze sobą zaokrągliły (pewnie z grzechotania przez wrzucaniu innego biegu przy jeszcze pracującym narzędziu
). Kolejną wadą jak dla mnie jest brak otworów w stole teowym do odpływu chłodziwa ale nie jest to duży problem.
Dodam że jest to moja pierwsza frezarka i o frezowaniu nie miałem zielonego pojęcia, moja początkowa praca była dla niej katem i jakoś to przeżyła więc jak za tą kasę polecam, jeżeli ktoś chce więcej wiedzieć na jej temat to pisać w temacie.

Dodam że jest to moja pierwsza frezarka i o frezowaniu nie miałem zielonego pojęcia, moja początkowa praca była dla niej katem i jakoś to przeżyła więc jak za tą kasę polecam, jeżeli ktoś chce więcej wiedzieć na jej temat to pisać w temacie.