Napoje w firmie
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Napoje w firmie
Tak mi się skojarzyło że:
A) Saturator gazuje wodę
B) Coca colę w fast foodach robią z wody gazowanej i wsadu smakowego.
C) Filtr do wody robi nawet z warszawskiej kranówy całkiem niezłą wodę
Czy ktoś zna ten temat, tzn np u siebie stosuje jakiś automat do produkcji napojów?
Lato idzie, a mi nie chce się nosić ze sklepu wody gazowanej i napojów. Szukam więc jakiegoś innego sposobu. Patrzyłem że są gotowe saturatory, więc 200L wody gazowanej mogę załatwić za pomocą filtra unimax za 10zł i saturatora który już kosztuje trochę. Ale zastanawia mnie czy mogę kupić w małej ilości jakiś wsad typu coca cola itp? Te soki do rozrabiania z marketu to zwykłą barwiona woda z chemią, nie nadaje się...
A) Saturator gazuje wodę
B) Coca colę w fast foodach robią z wody gazowanej i wsadu smakowego.
C) Filtr do wody robi nawet z warszawskiej kranówy całkiem niezłą wodę
Czy ktoś zna ten temat, tzn np u siebie stosuje jakiś automat do produkcji napojów?
Lato idzie, a mi nie chce się nosić ze sklepu wody gazowanej i napojów. Szukam więc jakiegoś innego sposobu. Patrzyłem że są gotowe saturatory, więc 200L wody gazowanej mogę załatwić za pomocą filtra unimax za 10zł i saturatora który już kosztuje trochę. Ale zastanawia mnie czy mogę kupić w małej ilości jakiś wsad typu coca cola itp? Te soki do rozrabiania z marketu to zwykłą barwiona woda z chemią, nie nadaje się...
Re: Napoje w firmie
Idź sobie na maliny,nazbieraj.Zrób sok i będziesz miał 100% naturalny wsad smakowy.Cud miód.Masz jeszcze do wyboru wiśnie,czereśnie itp itd.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Nawet sobie ostatnio myślałem gdzie nasz szpec się podział, a on myślał myślał aż wymyślał. Nie chce Ci się jeździć po wodę to daj ludziom na okres letni dodatek do pensji na wodę i tyle. Zapotrzebowanie każdego sobie wyliczysz z tabelek gdzieś tam w internecie pomnożysz razy butelka ze stonki i tyle. Swoją drogą przez tych kilka tygodni firma Ci się strike rozwinęła, ludzie to nie świnie jak chcesz we firmie zrobić fajną rzecz to kup porządny ekspres do kawy i codziennie świeże ciasteczka.
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
U mnie z pracy jest saturator podłączony do kranu, który gazuje co2, podgrzewa lub schładza. Oczywiście woda filtrowana... Nazwy nie powiem, ale daje radę i jest nawet bardziej użyteczny niż automat z kawą.
-
Na duży saturator nie mam miejsca wiec marka nie potrzebna. Zaletą tych dużych saturatorów jest pewnie tylko koszt wody. Jeden nabój ok 7g do małego saturatora kosztuje minumum 1,5zł i robi 1L wody gazowanej. W tych dużych jest pewnie butla nabijana zwykłym technicznym CO2 (czytałem że butle spożywcze nabija się tym samym gazem), więc koszt sporo mniejszy.
Ale mi 10-20zł miesięcznie różnicy nie robi, co innego w większych zakładach gdzie tankuje cała ekipa.
No i obawiam się że ta kranówa to będzie taka se po zgazowaniu. Stąd pomysł żeby użyć tych wsadów smakowych, tylko gdzie to kupić hehe
Ok, poszukałem i znalazłem. Na allegro jest dział Ekstrakty i koncentraty, jest jakiś ekstrakt kwasu chlebowego w sensownej cenie. Pewnie takie koncentraty, tak jak inne cuda, mają w hurtowniach spożywczych gdzie można zrobić zakupy mając DG. Ale wolałem zamówić 25L koncentratu niż tłuc się gdzieś na obrzeża miasta do takiej hurtowni.
Ale mi 10-20zł miesięcznie różnicy nie robi, co innego w większych zakładach gdzie tankuje cała ekipa.
Sęk w tym że ja potrzebuję dystrybutora w biuro-mieszkaniu, rzecz jasna z kranówy. Więc to chodzi raczej o zimne napoje na lato i coś do obiadu.
No i obawiam się że ta kranówa to będzie taka se po zgazowaniu. Stąd pomysł żeby użyć tych wsadów smakowych, tylko gdzie to kupić hehe
Ok, poszukałem i znalazłem. Na allegro jest dział Ekstrakty i koncentraty, jest jakiś ekstrakt kwasu chlebowego w sensownej cenie. Pewnie takie koncentraty, tak jak inne cuda, mają w hurtowniach spożywczych gdzie można zrobić zakupy mając DG. Ale wolałem zamówić 25L koncentratu niż tłuc się gdzieś na obrzeża miasta do takiej hurtowni.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Jest tyle firm które postawią Ci dystrybutor wody, ciepła, zimna... Ale jak chcesz dalej dupę szkłem wycierać to powodzenia...
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
Wodę to ja mam w kranie, mi potrzebne takie coś jak jest w subway gdzie sobie z maszyny nalewasz gazowany napój.
I ja pytam o konkret gdzie to można kupić a nie Twoje zapewnienia że są.
I ja pytam o konkret gdzie to można kupić a nie Twoje zapewnienia że są.